Kotimaa

Pappi siunaa Remun veljen etsintäpaikan

Julkaistu:

Liki kymmenen vuotta sitten ilmeisesti surmatun Jari Oswald Aaltosen ruumista ei ole löytynyt poliisin puoli vuotta kestäneissä kaivauksissa.

Muusikko Remu Aaltosen veljeä etsittiin tiiviisti joulukuusta lähtien metsäalueelta Uudellamaalla. Nyt etsintöjä lopetellaan.

Pappia on pyydetty siunaamaan alue, jonne Jari Aaltosen ruumiin uskotaan kätketyn. Vaikka omaiset näin saavat tehdä surutyötään, on Remu harmissaan etenkin 80-vuotiaan äitinsä puolesta.

- Samat hautajaiset tulevat vähän liian moneen otteeseen, tuskailee Remu.

- Vainajan sielua pitäisi sen verran kunnioittaa. Eiköhän hän ole sovittanut tekonsa jo moneen otteeseen siellä taivaassa, kun on joutunut korkeimman oikeuden eteen, Remu pohtii veljensä kohtaloa.

Liikemies Jari Aaltonen katosi 31. elokuuta 1998. Viimeinen havainto hänestä tehtiin Helsingin Mellunmäessä, kun Aaltosen nähtiin nousevan mustan Audin kyytiin.

Poliisi epäili jo pian katoamisen jälkeen Jari Aaltosen joutuneen henkirikoksen uhriksi. Murhan motiiviksi arvellaan huumevelkoja.

Tutkimukset saivat uutta vauhtia viime vuoden joulukuussa, kun rikollisjengi Natural Born Killersin johtaja, elinkautisvanki Lauri "Late" Johansson otti uskoon tultuaan yhteyttä poliisiin ja halusi osoittaa ruumiin kätköpaikan.

Poliisi on alun perinkin epäillyt Johanssonia sekä toista samaan rikollisryhmään kytkeytyvää, niin ikään elinkautista vankilassa istuvaa miestä Jari Aaltosen surmasta.

Johansson on käynyt useasti poliisin kanssa etsintäalueella, mutta epäilty väittää, ettei muista tarkkaa hautapaikkaa.

Helsingin rikospoliisi teki kaivauksia alueella muun muassa kaivinkoneella. Etsinnöissä oli mukana ajoittain 3-10 poliisia.