Kotimaa

Sieppauksesta epäilty mies on juristi ja perheenisä

Julkaistu: , Päivitetty:

26-vuotiaan helsinkiläisnaisen sieppauksesta epäilty on 44-vuotias turkulainen yritysjuristi Juha Turunen.

Turunen on oikeustieteen lisensiaatti, joka on viimeksi työskennellyt Turun yliopiston rehtorinvirastossa tila- ja teknisten palveluiden yksikössä. Hän on ollut myös SDP:n ehdokkaana kunnallisvaaleissa 2008. Turunen harrastaa mm. pienoislennokkeja ja kamppailulajeja.

Turusen nettisivut suljettiin iltapäivän aikana. Ennen sivuston sulkemista sieltä löytyi muun muassa hänen ansioluettelonsa. Siinä epäilty kertoo olevansa naimisissa ja kolmen lapsen isä.

Ansioluettelossa Turunen ilmoittaa viimeiseksi työpaikakseen KPMG-yrityksen. KPMG on kansainvälinen yhtiö, joka tarjoaa yrityksille muun muassa tilintarkastus-, verotus- ja lakipalveluita. Turunen kertoo työskennelleensä KPMG:ssä vuoden 2007 alusta yritysjuridiikan asiantuntijana.

KPMG:n toimitusjohtaja Sixten Nyman vahvistaa, että saman niminen henkilö oli heillä töissä vuoden verran. Hän ei kuitenkaan ole ollut yrityksen palveluksessa puoleentoista vuoteen. Nymanille itselleen kyseinen henkilö ei ole tuttu.

Poliisi jatkaa 26-vuotiaan helsinkiläisnaisen sieppauksen tutkintaa. Yli kaksi viikkoa kestänyt sieppaus päättyi naisen vapautumiseen ja epäillyn kiinniottamiseen. Poliisi tutkii asiaa panttivangin ottamisena.

Juha Turusen uskotaan pitäneen panttivankiaan asunnossa Turun keskustassa kaksi viikkoa. Epäilty vei naisen Vahtoon metsätielle vasta lunnasrahojen maksamisen jälkeen.

Pieni osa lunnarahoista löytyi Turun Louhen parkkihallista perjantaina puolilta päivin. Tuolloin poliisi ei kertonut julkisuuteen, että rahat olisivat liittyneet naisen sieppaukseen.

- Jouduin pyytämään Turun poliisilta, että se salaisi rahojen alkulähteen. Sen yhteydessä annettiin vähän virheellistä tietoa julkisuuteen. Muuten poliisin tiedot pitivät ihan paikkansa, tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Kari Tolvanen huomauttaa.

Sieppaukseen liittyy myös parkkihallista löytynyt naisten polkupyörä, jonka taakse oli kiinnitetty peräkärry. Poliisi pyysi yleisön havaintoja polkupyörällä mahdollisesti liikkuneesta henkilöstä.

Rahojen löytyminen parkkihallista liittyy sieppaajan pakomatkaan lunnaiden vastaanoton jälkeen. Sieppaaja ei Tolvasen mukaan kuitenkaan paennut poliisia.

Siepattu uhri löytyi puolisen vuorokautta lunnaiden maksun jälkeen.

Tutkinnallisista syistä Tolvanen ei vielä halua kertoa, onko kaikki lunnasrahat saatu takaisin.

Tapausta tutkittiin aluksi katoamisena. Poliisi sai katoamisilmoituksen lauantaina 30. toukokuuta, ja pari päivää sen jälkeen asiaa alettiin tutkia sieppauksena.

Lunnasvaatimus esitettiin perheelle.

- Mutta jo sitä ennen poliisi oli aloittanut esitutkinnan, koska katoamisessa oli huolestuttavia viitteitä, Tolvanen kertoo.