Kotimaa

Alaikäisten juhlia mainostetaan hyväksikäyttöbileinä

Julkaistu: , Päivitetty:

Tampereella alaikäisten järjestämistä juhlista on käynyt ilmi huolestuttavia asioita, kertoo Aamulehti verkkosivuillaan. Internetissä juhlia mainostetaan nuorten tyttöjen hyväksikäyttöbileinä.

Tampereen poliisi puuttui perjantaina illalla Vuolteenkadun saunatilalla nuorten järjestämiin juhliin, jotka eivät olleet edes ehtineet alkaa.

Poliisi kertoo, että juhlien järjestäjät ovat olleet pääasiallisesti alaikäisiä nuoria. Perjantain juhlat olivat olleet 14- ja 17-vuotiaiden tyttöjen järjestämät, mutta tilan oli vuokrannut kaksi täysi-ikäistä miestä.

Aamulehden mukaan alaikäisten nuorten alkoholijuhlia on lähes joka viikonloppu Tampereella.

Juhlien jälkeen poliisille on tullut ilmoituksia raiskauksista. Nuorimmat osanottajat ovat olleet vain 12-vuotiaita ja vanhimmat 18-vuotiaita. Poliisin mukaan ikähaitarin takia tämänkaltaisia lieveilmiötä esiintyy. Juhliin on myyty lippuja kouluissa ja kaveripiireissä. Osalle nuorista oli myyty vip-lippuja, jotka oikeuttivat ilmaiseen booliin.

Poliisi tutkii, onko viikonloppuisin pidettävien alaikäisten alkoholibileiden taustalla mahdollisesti järjestäytynyttä rikollista toimintaa.

Tamperelaisten teinien isä Pasi Harju puolustaa bileet järjästäneitä 14- ja 17-vuotiaita tyttäriään. Hänen mukaansa tytöt olivat järjestäneet juhlat asiallisesti. Tyttöjen kaverin täysi-ikäinen veli vuokrasi tilan, juhliin laadittiin 60 hengen kutsuvieraslista ja kolme täysi-ikäistä kaveria pyydettiin järjestysmiehiksi. Boolitarpeiksi hankittiin täysi-ikäisten kavereiden avulla alkoholia sen verran, että kaikille riittää boolista lasillinen. Isän oli tarkoitus hakea yöllä tyttäret juhlista autolla.

Harju korostaa, että perjantai-illan juhlia eivät järjestäneet järjestäytyneet rikolliset, joiden tarkoitus oli käyttää lapsia hyväksi, niin kuin poliisi epäili lauantain Aamulehdessä.