Pokerijutun syyttäjä aikoo hakea valituslupaa

Julkaistu:

Syyttäjä harkitsee valitusluvan hakemista Helsingin hovioikeuden viimeviikkoisesta pokerituomiosta. Hovioikeus totesi, että ravintolassa järjestetty pokeriturnaus rikkoi arpajaislakia.

Pelaajat oikeus jätti kuitenkin tuomitsematta. Se katsoi, että he rikkoivat lakia mutta tahattomasti.

- Olen alusta alkaen valmistautunut hakemaan tässä jutussa mahdollisimman korkean tason päätöstä, sanoi syyttäjä Mari Voutilainen STT:lle.

Voutilainen ei vielä tiennyt, miltä osin hän aikoo valituslupaa korkeimmalta oikeudelta hakea. Aikaa hänellä on kesäkuun alkupäiviin asti.

Ministeriö: Satunnaisesti saa pelata

Hovioikeus ei ottanut ratkaisussaan kantaa yksityisten pokeririnkien laillisuuteen. Ravintolassa pelatun rahaturnauksen se katsoi kuitenkin arpajaislain vastaiseksi.

Sisäministeriön lainsäädäntöneuvoksen Jouni Laihon mukaan päätöstä ei kuitenkaan pidä tulkita niin, että satunnainen pokeri kaveriporukassa olisi laitonta.

- Arpajaislaissa tarkoitettu arpajaisten toimeenpano edellyttää järjestelmällisyyttä, jatkuvuutta ja hyötymistarkoitustakin. Se ei tarkoita silloin tällöin esimerkiksi saunailloissa pelaamista, vaikka mukana olisi pientä rahaakin.