Kotimaa

Lehtomäen miehellä ja lapsilla jättiomistus kaivosyhtiössä

Julkaistu:

Ympäristöministeri Paula Lehtomäen (kesk) ilmoittamat lähisukulaisten omistukset Talvivaaran kaivosyhtiössä ovat aviomiehen, lasten ja äidin omistuksia.

Euroclear Finland Oy:n eli entisen Suomen Arvopaperikeskuksen ylläpitämän osakerekisterin mukaan Paula Lehtomäen aviomies Jyrki Sahlsten omistaa 51325 kappaletta Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n osakkeita. Omistuksen yhteisarvo on eilisen 5,28 euron päätöskurssin mukaan laskettuna lähes 271 000 euroa.

Aviomiehen lisäksi myös pariskunnan 3- ja 4-vuotiaat lapset omistavat Talvivaaran osakkeita. Toisella lapsella on 2425 osaketta (arvo nyt 12804 eur) ja toinen 1125 osaketta (5940 eur).

Usko kainuulaiseen kaivosyhtiöön on vahva myös Paula Lehtomäen Kuhmossa asuvalla äidillä. Hän omistaa osakerekisterin mukaan 2500 Talvivaaran osaketta, arvo eilisen kurssilla 13200 euroa.

Lehtomäen lähipiirin osakeomistukset nousivat esille eilen eduskunnassa, kun kansanedustajat saivat nähtäväkseen Lehtomäen ilmoituksen muutoksista sidonnaisuuksistaan.

Ilmoituksen mukaan "perheenjäsenillä on merkittävä määrä Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n osakkeita".

Lehtomäki ei suostunut eilen täsmentämään, mistä ja kenen sukulaisen omistuksista oli kyse. IS kaivoi tiedot esiin osakerekisteristä keskiviikkoaamuna.

Talvivaaran kaivososakeyhtiö

  • Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj listattiin Helsingin pörssiin toukokuussa 2009
  • Sotkamon alueella toimiva kaivos, joka hyödyntää Kuusilammen ja Kolmesopin esiintymiä
  • Tuotanto alkoi vuoden 2008 lopussa
  • Kaivos tarjoaa työtä reilulle 300 hengelle
  • Toimitusjohtaja Pekka Perä