Soita mummolle -päivä veti väkeä Narinkkatorille

Soita mummolle -päivä veti keskiviikkona paljon ihmisiä muistamaan mummojaan ja vaarejaan Helsingin Narinkkatorilla.

- Täällä oli niin kauhea kuhina, etten osaa ihan täsmällisesti sanoa, mutta ihan varmasti yli sata ihmistä tuli tänne soittamaan, kertoo koko kampanjan järjestänyt Stefania Passera.

Yksi mummolleen soittaneista oli Teemu Laajasalo, 36, joka tuli varta vasten Kampin edustalle näyttämään muille mallia.

- Mummoni oli erittäin iloinen kun soitin hänelle. Hävettää kyllä myöntää, että soitan mummoilleni vain noin kerran kuussa.

- Kampanja on loistava idea ja olen tästä todella innoissani. Otin koko rippileirin mukaan, jossa olen pappina hän kertoo ja katsoo suurta ryhmää nuoria takanaan.

Yksi Laajasalon mukana tulleista on Markus Kyllönen, 15.

- Tulin tosiaan rippikoulun kanssa tänne. Puhun mummoni kanssa muutenkin noin kerran viikossa. Hän kuulosti todella iloiselta kun soitin.

Kampanja Soita mummolle on kokonaan italialaisen Passeran järjestämä, joka opiskelee Aalto yliopistossa graafista suunnittelua ja kampanja on osa hänen tutkintoaan.

Kampanja alkoi jo huhtikuussa sosiaalisissa medioissa ja kaduilla ihmisille puhuen. Soita mummolle -päivä oli kampanjan päätöstilaisuus.

Monen kuukauden työ on saatu päätökseen, ja Passera voi huokaista helpotuksesta.

- Juuri nyt olen hämmentynyt. Varsinkin viimeiset seitsemän päivää ovat olleet hurjia järjestellessä kaikkea. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?