Suomalaispojasta tuli Pokemon-maailmanmestari

Julkaistu: , Päivitetty:

- Ei tätä voi uskoa vieläkään todeksi, hyvinkääläinen Miska Saari päivittelee.

Ei ihme, niin uskomaton oli Saaren, 12, saavutus. Hän lähti Pokemon-korttipelin Suomen pronssimitalistina lajin maailmanmestaruuskilpailuihin Kaliforniaan Yhdysvaltoihin ja taisteli tiensä satojen kilpailijoiden joukosta voittoon.

Saari kellisti 11-14-vuotiaiden sarjan finaalissa Hollannin David Booijin ja keräsi palkintokasan, joka vetää vertoja tuoreiden yleisurheilumitalistien ansioille.

Jo lasinen palkintopokaali oli niin suuri ja painava, että se jouduttiin lähettämään Suomeen erikseen postissa. Lisäksi hän sai kahden hengen matkan ensi vuoden kisoihin Havaijille, 7500 dollarin stipendin ja tietenkin satoja uusia Pokemon-kortteja.

Maailmanmestaruus oli palkinto Saaren vuosien tiivistä harjoittelusta Hyvinkään Pokemon-kerhossa. Tuttu kilpakumppani oli Saaren Eetu -serkku, Pokemonin Suomen mestari, jonka sijoitus Kaliforniassa oli 70:s.

Tiiviin harjoittelun lisäksi harrastus on vaatinut mittavaa rahallista satsausta. Saari on vuosien ajan sijoittanut kaikki viikkorahansa Pokemon-kortteihin, joita hänelle on kertynyt jo yli 10000. (IS)