Kotimaa

Syyttäjä: Näin Ulvilan surma tapahtui

Julkaistu: , Päivitetty:

Ulvilan murhasta syytetty Anneli Auer surmasi aviomiehensä Jukka S. Lahden syyttäjän mukaan erittäin raa'alla tavalla mm. veitsellä ja polttopuulla lyöden. Verityö viimeisteltiin kesken hätäpuhelun - lapsen pidellessä puhelinta.

Kuluvan vuosituhannen kuohuttavimpiin kuuluvan murhamysteerin oikeuskäsittely alkoi tänään Satakunnan käräjäoikeudessa valmistelevalla istunnolla. Syytetty Anneli Auer ei ollut paikalla.

Haastehakemuksesta ilmenee syyttäjän näkemys surmayön tapahtumista joulukuussa 2006.

Riita-aseina veitsi ja takkapuut

Tapahtumat alkoivat illalla kello 23 aikaan, kun Jukka S. Lahti palasi kotiin työmatkalta. Tuolloin puolisoiden välille oli syntynyt jo aikaisemmista erimielisyyksistä johtuva riita, joka syyttäjän mukaan johti molemminpuoliseen kiinni käymiseen ja käsirysyyn.

Riidan pahentuminen johti takkapuiden ja keittiöveitsen käyttämiseen.

Veitsellä Jukka Lahti oli sohaissut vaimoaan Anneli Aueria kerran rintaan, mistä aiheutui Auerille verta vuotava haava.

Auer sai jossain vaiheessa veitsen haltuunsa ja löi veitsellä Lahtea käsivarsiin ja käsiin sekä lisäksi kaksi kertaa kylkeen ja kainalon alueelle niin, että veitsen terä ulottui joka lyönnillä 11- 20 sentin syvyyteen.

Syyttäjän mukaan lyönneistä aiheutui Lahdelle kylkeen ja kainalon alueelle runsaasti verta vuotavia haavoja. Todennäköisesti Lahti menetti myös tajuntansa, minkä vuoksi Auer luuli tappaneensa puolisonsa.

Tämän jälkeen Auer ryhtyi syyttäjän mukaan lavastamaan jälkiä sellaiseksi, että surmateon olisi tehnyt joku ulkopuolinen. Hän rikkoi ikkunan ja teki verisiä kengänjälkiä myös terassin oven ulkopuolelle, jotta näyttäisi, että asuntoon olisi ikkunan rikkoen tullut ulkopuolinen henkilö.

Surma-ase yhä kateissa

Syyttäjän mukaan Lahti ei kuitenkaan kuollut Auerin lyönneistä, vaan tuli jossakin vaiheessa tajuihinsa ja alkoi voimakkaasti valittaa.

Estääkseen jalkeilla ollutta lastansa näkemästä teon loppuun saattamista Auer soitti hätäkeskukseen ja käski soiton aikana lastaan pitelemään puhelinta.

Syyttäjän mukaan hän itse meni makuuhuoneeseen, jossa hän löi lattialla maannutta miestään kaksi kertaa. Tämän jälkeen Auer palasi puhelimeen keskustelemaan hätäkeskuksen kanssa.

Varsinainen surma tehtiin painavalla, tylpällä esineellä. Sillä surmaaja löi kaksi kertaa lattialla ääneen valittanutta Lahtea kasvoihin ja päähän. Tämä esine on varsinainen surma-ase ja on edelleen kateissa. Tämä ase murskasi Lahden kallon.

Jukka S. Lahti kuoli ruumiinavauspöytäkirjan mukaan "tylpän ulkoisen väkivallan aiheuttamaan vaikeaan kallo-aivovammaan".