Jyrki Kasvin syöpä uusiutui

Julkaistu:

Kansanedustaja Jyrki Kasvi (vihr) sai pari kuukautta sitten kuulla pelätyn uutisen.

- Syöpä uusiutui pari kuukautta sitten. Enempää en halua tätä asiaa kuitenkaan kommentoida. Syksyllä tulen työskentelemään aivan normaalisti, Kasvi kertoo.Kasvi sairastaa virtsarakon syöpää.

Kasvilta leikattiin virtsarakon syöpä toukokuussa 2003. Syöpä kuitenkin uusiutui lokakuussa, vain nelisen kuukautta ensimmäisen leikkauksen jälkeen.

Kontrollitähystyksistä ja erilaisista hoidoista tuli vuosien mittaan osa Kasvin arkea.- Niiden väliin mahtuu viikkoja ja kuukausia, jotka elän täysillä, hän totesiIltalehdessä keväällä 2007.

Tuolloin Kasvi totesi, että pahinta on tulosten odottaminen ja epätietoisuus.- Odotin molempien syöpäkasvainten osalta noin kuukauden ennen kuin sain lopullisen varmuuden siitä, millainen syöpä oli kyseessä ja miten leikkaus oli onnistunut, Kasvi kertoi Ilta-Sanomille 2003.

Rakkosyövän ennusteet ovat melko hyviä. Nykyään suurin osa syövistä on hoidettavissa.- Ajattelin, että on todennäköisempää, ettei elämä tähän pääty. Silti ikävin mahdollisuuskin oli mielessä, hän totesi 2003.

Toisen kauden kansanedustaja on naimisissa ja hänellä on teini-ikäinen poika. Kasvi pyrki europarlamenttiin kesäkuun vaaleissa. 16009 ääntä ei kuitenkaan riittänyt Brysselin-koneeseen.