Raisa väkisin museoautoon

Poliisi on koko ajan lähempänä ja lähempänä lähes kahdeksan vuotta sitten Tampereella tapahtuneen katoamismysteerin ratkaisua. Kaupungin keskustan valvontakameroiden nauhat osoittavat, että lokakuussa 1999 kadonnut 16-vuotias nuorten maajoukkuekoripalloilija Raisa Räisänen on joutunut hyvin todennäköisesti henkirikoksen uhriksi.

Raisa Räisäsen katoamistapauksesta on saatu uutta tietoa.

10.7.2007 11:38

Viranomaisilla on erittäin vahva epäilys, että Raisa on noussut noin klo 23 Hämeenkadulla mustan museoikäisen Cadillacin tai Tshaikan kyytiin.

Hän ei ole hypännyt autoon vapaaehtoisesti.

- Näyttää siltä, että hän on joutunut mukaan vastentahtoisesti, kertoi komisario Paavo Tuominen eilen IS:lle.

Tampereen keskusrikospoliisi on käynyt läpi katoamisillan valvontanauhoja lukuisia kertoja.Ympyrä syyllisten ympärillä kiristyy koko ajan, mutta ratkaisevaa läpimurtoa ei tutkimuksissa ole vielä saavutettu.

Poliisin mukaan Raisan pakotti autoon ainakin kaksi henkilöä. Heistä poliisi kaipaa nyt lisätietoja.

- Tämän museoauton kuljettaja, matkustaja tai matkustajat eivät ole ilmoittautuneet, Tuominen sanoo.

Uusia vihjeitä tapauksesta tihkuu koko ajan. Niitä tarkistellaan Tuomisen mukaan jatkuvasti.Rikos halutaan selvittää, ja töitä tehdään tosissaan. Tälläkin hetkellä jutun parissa ahertaa viisi tutkijaa.

- Suomalaisia autoja on tutkittu jo kymmeniä, ja etsintöjä laajennetaan tarvitttaessa ulkomaille, ainakin Ruotsiin, Tuominen toteaa.

Viime syksynä poliisi teki Pälkäneen ja Oriveden alueilla kaivauksia yleisövihjeiden perusteella, mutta mitään ei löytynyt.

Kuulustelujakin on tehty. Vahvaa näyttöä ketään vastaan ei ole silti löytynyt.

- Ketään ei ole tämän jutun takia esitetty missään vaiheessa vangittavaksi, saati vangittu, painottaa Tuominen.

Poliisi ottaa vastaan vihjeitä tapaukseen liittyen numerossa 071 8740 131. Tiedot voi antaa luonnollisesti nimettömästi, ilman että soittajan henkilöllisyys koskaan paljastuu ulkopuolisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?