Kotimaa

Ulvilan murhamysteeri

Julkaistu:

Tuhansia eurojen vihjepalkkio on luvattu porilaisen Jukka Lahden murhamysteerin ratkaisevan vihjeen antajalle. Porilaisessa Luvata Oy:ssä työskennellyt Lahti murhattiin kotonaan 1. joulukuuta.

Poliisi vakuuttelee, että silmukka surmaajan ympärillä kiristyy jatkuvasti. Kaikki merkit viittaavat siihen, että teko oli hyvin tarkasti suunniteltu, ja raaka verityö oli haluttu kohdistaa juuri Lahteen.

- Surmataloa ei valittu sattumalta. Tekijä tiesi, mihin meni. Surman tekotapa oli hyvin henkilökohtainen, kertoo rikoskomisario Juha Joutsenlahti Porin poliisista.

Poliisin uusimpien tietojen mukaan Lahden kotitaloa oli ilmeisesti tarkkailtu ainakin kahden viikon ajan ennen surmatyötä. Hän oli saanut useita uhkauksia.

- Lähitalojen asukkaat olivat tehneet ennen surmaa lukuisia havaintoja hiljaisella vauhdilla liikkuvista autoista. Ihmiset olivat ihmetelleet asiaa jopa ennen tapausta, Joutsenlahti kertoo.

- Tuollaiset havainnot ovat alueella erittäin poikkeuksellisia. Ne on tehty ennen lehdenjakajien liikkeellelähtöä yöllä, hän jatkaa.

Teko on ollut poliisin mukaan poikkeuksellisen raaka. Yksityiskohdat tapahtumista ja tutkinnasta halutaan pitää visusti salassa.

- Kaikki tutkintalinjat pidetään toistaiseksi avoinna. Tietomäärä on valtava. Voimme siitä antaa julkisuuteen ainoastaan pieniä murusia niin kauan kunnes tekijä on varmasti kiinni, Joutsenlahti kertoo.

Osa dna-näytteiden tuloksista on jo saapunut. Myös perheen äitiä ja tapauksen nähnyttä 9-vuotiasta tytärtä on käytetty apuna tunnistamisissa.

- Ulvilan henkirikos tapauksena on kaiken kaikkiaan hyvin erikoinen tapaus, kertoo kokenut rikoskomisario Joutsenlahti.

Läpimurtoa tekijän kiinnisaamiseksi voidaan Joutsenlahden mukaan odottaa minä päivänä tahansa.

Kolmen viikkoa veriteon jälkeen saldo on tämä: Rikosepäilyjen vuoksi on otettu kiinni useita henkilöitä. Kiinniotot eivät ole johtaneet toivottuun tulokseen.