Pekkarisen erityisavustajakin sai KMS-rahaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pekkarisen erityisavustajakin sai KMS-rahaa

Riina Nevamäki on nykyään Matti Vanhasen avustaja.

Julkaistu: 10.6.2008 21:51

Myös kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen (kesk) erityisavustaja Riina Nevamäki sai rahaa Kehittyvien maakuntien Suomelta viime vaalien alla. Nevamäki oli Pekkarisen erityisavustaja ministeriössä, kun Pekkarinen teki päätöksen antaa investontitukea Suomi-Soffalle.

KMS:lta 3 000 euroa saanut Riina Nevamäki työskentelee nykyään pääministeri Matti Vanhasen (kesk) erityisavustajana.

Pekkarinen antoi viime vaalikaudella investointitukea Suomi-Soffalle 842 490 euroa.Päätös tuesta tehtiin 7. marraskuuta 2006 eli vain kuukausia ennen maaliskuussa 2007 pidettyjä eduskuntavaaleja.

Kehittyvien maakuntien Suomi antoi Pekkariselle 10 000 euroa ja Nevamäelle 3 000 euroa vaalitukea. Suomi-Soffa tuki Pekkarista ostamalla häneltä grafiikkaa 5 000 eurolla.Suomi-Soffa oli lisäksi yksi KMS:n rahoittajista.

Pekkarinen täydensi vaalirahoitusilmoitustaan 27. toukokuuta ja lisäsi siihen myös Suomi-Soffan ja KMS:n vaalituet.

Pekkarinen kertoi muistaneensa tänä vuonna, että oli 2006 kauppa- ja teollisuusministerinä myöntänyt Suomi-Soffalle lähes miljoona euroa investointirahaa. Pekkarinen on kertonut palauttavansa Suomi-Soffan tuet. Oikeuskansleri on antanut Pekkariselle puhtaat paperit Suomi-Soffalle myönnetystä investointituesta. Nykyinen elinkeinoministeri Pekkarinen kertoi asiasta tiedotustilaisuudessaan. Hänen mukaansa oikeuskansleri Jaakko Jonkka ei havainnut hänen toimissaan moitittavaa.

- Olisin eronnut, jos toiminnastani olisi löytynyt moitittavaa, absoluuttisesti, totesi Pekkarinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?