Suomalaiset saavat Kaupthing-talletuksensa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suomalaiset saavat Kaupthing-talletuksensa

Kaupthingin tileillä jumissa olevat miljoonat ovat pian omistajillaan.

Julkaistu: 20.10.2008 10:19, Päivitetty 20.10.2008 16:36

Kaupthingin tileillä jumissa olevat miljoonat ovat pian omistajillaan. Rahoitusvalvojat Suomessa ja Islannissa ovat hyväksyneet järjestelyn, jossa Nordea, OP-Pohjola-ryhmä ja Sampo Pankki antavat määräaikaisen sitoumuksen järjestää rahoitus, jolla Kaupthingin Suomen sivuliikkeen 10 500 tallettajalle maksetaan heidän talletuksensa täysimääräisinä korkoineen.

Rahoituksen kokonaismäärä on noin 100 miljoonaa euroa.

Sivuliikkeen varallisuutta pantataan rahoituksen vakuudeksi. Järjestelyn tavoite on vähentää Islannin rahoitussektorin ongelmien haitallisia vaikutuksia suomalaisille tallettajille sekä Suomen rahoitusmarkkinoille.

Rahoitustarkastus, Islannin rahoitusmarkkinavalvoja FME sekä Kaupthing Bank hf.:ää hallinnoiva Resolution Committee ovat päässeet yhteisymmärrykseen järjestelystä.

Järjestelyn rahoittavat edellä mainitut pankit, eikä siinä käytetä Suomen talletussuojarahaston tai valtion varoja. Suomessa talouspoliittinen ministerivaliokunta puoltaa järjestelyä ja asiasta annetaan eduskunnalle hallituksen esitys. Järjestely toteutetaan heti kun eduskunta on hyväksynyt esityksen. Muutoin ainoastaan poikkeuksellinen este voi estää järjestelyn.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?