Tässä on Suomen kaunein auto! - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tässä on Suomen kaunein auto!

Ilta-Sanomat esittelee ylpeänä: tässä on Suomen kaunein auto 2007! IS:n lukijat valitsivat 20 finalistin joukosta vuoden kauneimmaksi autoksi vuosimallin 1936 Citroën 11A Coupén.

Citroën 11A Coupén kauneus puhutteli IS:n lukijoita.­

3.9.2007 11:56

Sen lisäksi, että Citroën on IS:n lukijoiden mielestä Suomen kaunein auto, se on myös erittäin harvinainen. Kyseistä kovakattoista Coupé-mallia on valmistettu vuosien 1934-38 välisenä aikana noin sata kappaletta. Ajokuntoisena niistä on tällä hetkellä vain neljä kappaletta. Mallia ei löydy edes Citroënin omista kokoelmista.

IS:n lukijoiden kauneimmaksi autoksi valitsema yksilö on luonnollisesti Suomessa, Michael Cedercreutzin omistuksessa.

- Löysin auton 1998 Pariisin läheltä. Ehdin katsomaan autoa ensimmäisenä ja tein siitä saman tien kaupat, Citroën-faniksi 16-vuotiaasta lähtien tunnustautuva Cedercreutz sanoo.

Auto oli maannut ladossa vuosikaudet. Päädyttyään Cedercreutzin omistukseen, autoharvinaisuus alkoi elää uutta elämäänsä.

Vuonna 2004 Citroën oli jälleen ajokuntoinen. Se oli entisöity perusteellisesti. Ja mikä hienointa, tutun henkilön kautta järjestyi yhteys myös Citroënin tehtaaseen. Tehtaalta autoon löytyi täysin alkuperäistä, vuoden 1936 verhoilukangasta. Auton istuinten verhoilu on kuin sen ensimmäisinä vuosinaan.

Suomen kaunein auto 2007 -tittelistä Cedercreutz on hieman hämillään. Kisaan ilmoittautuminen oli melkein pieni vahinko.

- Ystäväni soitti ja kehotti ilmoittautumaan kisaan. Jos en olisi juuri silloin ollut internetin äärellä, koko osallistuminen olisi todennäköisesti jäänyt. Olin jo unohtanut koko kisan, kun ystäväni soitti, että autoni on finaalistien joukossa.

Cedercreutzin Citroën sai 9247 äänestä 17 prosenttia. Se tarkoittaa 1538 äänen saalista.

Muut voittajat IS:n lukijaäänestyksen 1. palkinto, UGS.fi-autovuokraamon lahjakortin voitti Henrik Lehtonen Kauniaisista.

IS Veikkaajan tai Keltaisen Pörssin vuosikerrat voittivat Minttu Ruskamo Unajasta, Katriina Dansk Kotkasta ja Juha Lehtinen Mäntyharjusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?