Yle: Lauri Kivinen seuraa Mikael Jugneria Yleisradion toimitusjohtajana - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lauri Kivisestä Mikael Jungnerin seuraaja Ylessä

Yleisradion uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Nokia Siemens Networksin yhteiskuntasuhdejohtaja Lauri Kivinen, 48.

Lauri Kivinen siirtyy Yleisradion toimitusjohtajaksi Nokiasta.

18.2.2010 14:30 | Päivitetty 18.2.2010 14:40

Kivisen toimikausi on viisi vuotta.

Ylen hallitus päätti toimitusjohtaja Mikael Jungnerin seuraajasta tänään. Jungnerin viisivuotiskausi Ylen johdossa päättyy vappuna mutta hän on ollut halukas jatkamaan yhtiön johdossa myös seuraavat viisi vuotta.

Lauri Kivisellä on takanaan yli 20 vuoden ura Nokiassa. Hän valmistui kauppatieteiden maisteriksi 1985 ja siirtyi tiedottajaksi Nokiaan. Ura eteni nopeasti ja 1997 hän oli jo Nokia-konsernin viestintäjohtaja.

Kivinen ei ole kovin tunnettu Suomessa, sillä 2004 hän siirtyi Nokian lobbariksi Brysseliin. 2007 hänet valittiin Nokian entisestä verkkoyhtiöstä ja Siemensin verkkotoiminnoista muodostetun Nokia Siemens Networksin yhteiskuntasuhdejohtajaksi hoitamaan yhtiön julkisuuskuvaa.

Varsinaista media-alan työkokemusta mediayhtiöstä Kivisellä ei ole.

Kivinen on naimisissa ja hänellä kolme lasta. Talouselämän haastattelussa 2007 hän ilmoitti motokseen Tietoliikenne on ympäristölle ystävällisintä liikennettä.

Hallitus pohtikymmeniä ehdokkaita

Yle uutisten mukaan uuden toimitusjohtajan valintaprosessi kesti noin vuoden. Hallitus kävi läpi kymmeniä ulkopuolisen johdon rekrytointiyrityksen etsimiä ehdokkaita.

- YLElle haettiin ammattijohtajaa, joka vie uudenaikaista julkisen palvelun yhtiötä menestyksellisesti tulevaisuuteen, hallituksen puheenjohtaja Kari Neilimo sanoo Ylelle.

Neilimon mukaan Lauri Kivisen laaja johtamiskokemus viestintäalalta, kansainvälisyys ja sidosryhmäosaaminen ratkaisivat valinnan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?