Johanna Korhonen keskustan eurovaaliehdokkaaksi

Kannatusvaikeuksissa eurovaalikamppailua käyvä Suomen Keskusta löi tiistaina pöytään jokerikortin.

Toimittaja Johanna Korhonen lähtee sitoutumattomana keskustan ehdokkaaksi kesäkuun eurovaaleihin.

14.4.2009 12:48 | Päivitetty 15.4.2009 9:34

Toimittajille esiteltiin Apollonkadun puoluetoimistolla puolueen uusin ehdokasvärväys: kohupotkut Lapin Kansasta saanut toimittaja Johanna Korhonen.

Keskustan listalle hänet kirjataan sitoutumattomana ehdokkaana. Aiempaa puoluetaustaa Korhosella ei ole.

Korhonen tuli laajemmin tunnetuksi viime syksynä, kun hänet valittiin Alma Median omistaman lehden päätoimittajaksi, mutta kustantaja purki työsuhteen ennen kuin pesti ehti alkaa.

Rekisteröidyssä suhteessa naisen kanssa elävä Korhonen on epäillyt sukupuolista suuntautumistaan potkujen syyksi. Työnantajapuoli on viitannut puolestaan Korhosen epärehellisyyteen valintaprosessissa. Oikeusprosessi asiasta on kesken.

Muitakinpyytäjiä oli

Ilman kohua Korhosen ehdokkuus ei olisi herättänyt minkäänlaisia väristyksiä. Hän myönsi itsekin, ettei olisi ilman episodia myöskään ehdokkaana.

Keskustan listalle häntä pyysi huhtikuun alussa sukunimikaima, puoluesihteeri Jarmo Korhonen.

Johanna Korhosen mukaan kaksi muutakin puoluetta pyysi häntä ehdolle, mutta keskustan tarjous oli paras. Pakit saaneita puolueita hän ei paljastanut.

Korhonen myönsi, että keskusta mielletään paljolti varsin konservatiiviseksi puolueeksi. Hän sanoi kuitenkin kokevansa sitoutumattomana ehdokkaana keskustan luontevaksi ympäristöksi toimia.

- Minusta on merkittävää se, että puolue, joka on mielletty näin haluaa ottaa sellaisen askeleen, että se itse uudistaa itseään ottamalla aktiivisesti kantaa esimerkiksi tasa-arvon ja ihmisten yhdenvertaisuuden puolesta, hän muotoili.

Europarlamenttiin yltäessään Korhonen sanoi haluavansa paneutua työelämä- ja tasa-arvoasioihin sekä talouden kysymyksiin. Teknologia- ja innovaatiopolitiikka kiinnostavat myös.

EU-vaaleissa kampanjointi on tunnetusti kallista. Korhosen mukaan kampanjan rahoitus on toistaiseksi täysin auki, sillä koossa ei ole killinkiäkään. Hän arveli joutuvansa organisoimaan rautatieasemalle lipaskeräyksen.

Korhonen on keskustan 17. nimetty EU-vaaliehdokas, eli listalla on vielä kolme paikkaa täyttämättä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?