Hägglund: Mannerheim yritti iskeä äitini!

Julkaistu: , Päivitetty:

Marsalkka C. G. E. Mannerheimin seksuaalisuudesta vellova keskustelu sai eilen yllättävän käänteen, kun kenraali Gustav Hägglund paljasti Ylen TV1:n A-talk -ohjelmassa, että Mannerheim oli yrittänyt iskeä hänen äitiään. Epäonnistunut iskuyritys tapahtui vuonna 1919, jolloin Hägglundin äiti oli Helsingin yliopistolla seppeleensitojana.

- Mannerheim oli tullut jostain syystä käymään yliopistolla. En tiedä sen tarkemmin, mistä tässä vierailussa oli kyse. Tavatessani äitini marsalkka oli kuulemma flirttaillut hänelle melko avoimesti. Näin äitini on minulle kertonut, Hägglund vahvisti eilen IS:lle.

Puolustusvoimien entisen komentajan mukaan palkitun sotasankarin iskuyritys oli saanut nuoren naisen lähinnä hämmentyneeksi.

- Mannerheim oli tuolloin yli 50-vuotias ja äitini vasta 19-vuotias. Äitini sanoi, että hän tuli vaivaantuneeksi vanhan miehen hänelle antamasta huomiosta. Hän ihmetteli, että miten niin vanha ihminen vielä kehtaa liehitellä nuoria naisia.

Mannerheimin iskutaidoista Hägglundilla ei ole tarkempaa perimätietoa.

- Ymmärtääkseni se oli sellaista tavallista flirttailua, katseita ja puheita. Kai sitä voitaisiin nykyään kutsua iskemiseksi.

Kenraalin äiti Anna-Lisa Hägglund (os. Alléen ) ei ollut vielä tuolloin yhdessä tulevan aviomiehensä Johan Waldemar Hägglundin kanssa. Gustav Hägglund ei lähde arvuuttelemaan, mitä olisi voinut tapahtua, jos Mannerheim ja nuori kranssin sitoja olisivatkin löytäneet yhteisen sävelen.

- Se olisi ollut ikäeron takia aika mahdoton juttu. Nyt asiat menivät vähän toisin. Muistaakseni äitini rupesi seurustelemaan isäni kanssa aika pian tuon episodin jälkeen, kenraali naureskelee.

Jani Parkkari