Matti Nykäselle syyte törkeästä pahoinpitelystä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Matti Nykäselle syyte törkeästä pahoinpitelystä

Ex-mäkikotka Matti Nykänen saa syytteen vaimonsa Mervi Tapola-Nykäsen törkeästä pahoinpitelystä.

23.4.2010 15:04 | Päivitetty 23.4.2010 16:00

Minimirangaistus teosta on vuosi vankeutta, joten Nykäsellä saattaa jälleen olla edessä pitkähkö rupeama kaltereiden takana.

Nykänen on kolme kertaa aikaisemmin saanut pahoinpitelyistä vankeusrangaistuksen. Syyttäjä Mika Mäkinen on jo ennenkin vaatinut tuomion koventamista sillä perusteella, että Nykänen ei ole parantanut tapojaan.

Tämänkertainen jupakka tapahtui joulupäivänä. Mervi Tapola-Nykänen oli puhelimessa, kun Matti Nykänen tuli humalassa kotiin lähiravintolasta.

Mervin kertoman mukaan Matti tempaisi puhelimen hänen kädestään, haki keittiöstä järeän veitsen ja alkoi hakata sillä vaimoaan. Ainakin Mervin otsaan ja ranteeseen tuli ammottava haava.

Tapauksella on yllättävä todistaja. Poliisin kertoman mukaan puhelin jäi auki, ja langan toisessa päässä ollut Mervin sukulaisnainen kuuli, mitä talossa tapahtui.

Mervin kertoman mukaan Matti Nykänen sammui vähän ajan kuluttua. Tuolloin Mervi pääsi pakenemaan hankia pitkin naapurissa asuvan papin taloon. Sieltä hälytettiin apua, ja Mervi kiidätettiin ambulanssilla sairaalahoitoon.

Uudenvuoden aattona oikeus määräsi Matti Nykäsen lähestymiskieltoon Mervin suhteeen. Äskettäin lähestymiskieltoa tuli vuosi lisää.

Helmikuussa Mervi laittoi oikeuteen eropaperit 15:nnen kerran.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?