Jussi Halla-aho -oikeus alkoi kaoottisesti! -katso video! - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Vankeus uhkaa Halla-ahoa

Julkaistu: 25.8.2009 9:28, Päivitetty 25.8.2009 13:32

Perussuomalaisten helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho (sit) voidaan tuomita blogikirjoituksestaan jopa ehdolliseen vankeuteen tai tuntuviin sakkoihin, jos syyttäjän vaatimukset toteutuvat.

Oikeudenkäynti Halla-ahoa vastaan käytiin Helsingin käräjäoikeudessa aamupäivällä.

Halla-ahoa syytetään Helsingin käräjäoikeudessa uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Syytteet liittyvät Halla-ahon nettipäiväkirjaan, jossa hän yhdisti islamin pedofiliaan kesäkuussa 2008. Halla-aho on syyttäjän mukaan julkisesti herjannut ja häpäissyt nettisivustollaan islamilaisia.

Halla-ahon nettikirjoituksessa todetaan syyttäjän mukaan, että "Profeetta Muhammad on pedofiili, ja islam on pedofilian pyhittävä uskonto, siis pedofiliauskonto. Pedofilia on Allahin tahto."

Lisäksi Halla-ahon lausunnossa todetaan syyttäjän mukaan, että "Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre."

Halla-aho on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Hän sanoo, että lausumia ei ole esitetty loukkaamis- eikä kiihottamistarkoituksessa.

Hänen mukaansa kysymyksessä on kriittinen keskustelu, joka koskee sananvapautta ja ihmisten välistä tasa-arvoa.

Aamulla alkanut oikeudenkäynti keräsi runsaasti yleisöä. Kymmenet Halla-ahon tukijat eivät mahtuneet saliin kuuntelemaan oikeudenkäyntiä. Itse oikeudenkäynti sujui rauhallisesti ilman välikohtauksia ja oli ohi parissa tunnissa.

Oikeustalon pihalle kerääntyneet halla-aholaiset suhtautuivat rauhallisesti ulosheittoonsa, vaikka vain muutamia tukijoista pääsi saliin. Paikalle oli tullut väkeä mm. Tampereelta, Turusta, Kymistä ja Helsingin seudulta.

- Tärkeintä oli tuen osoitus Halla-aholle, espoolainen Simo Grönroos tuumi.

Oikeus antaa asiassa ratkaisunsa kahden viikon kuluttua.

Oikeussali täyttyi Halla-ahon kannattajista ja muusta yleisöstä median lisäksi.

Oikeussali täyttyi Halla-ahon kannattajista ja muusta yleisöstä median lisäksi.

Tuoreimmat osastosta