Pizzataksi ajoi pikkutytön yli - pakeni paikalta

Julkaistu:

Kotipihallaan leikkinyt kolmevuotias tyttö sai vakavia vammoja ruhjouduttuaan pizzataksin alle Helsingin Hakuninmaalla.

Kuljettaja huomasi törmäyksen, mutta kaasutti paikalta. Poliisi tavoitti 20-vuotiaan miehen myöhemmin soittamalla tälle puhelimella.

- Aluksi mies kiisti, että olisi ollut siellä päinkään. Kuulusteluissa hän on selvittänyt olleensa paikalla, mutta hänen näkemyksensä tapahtuneesta on vielä selvityksen alla, kertoo ylikomisario Tuomo Lotta Pasilan poliisipiiristä.

Onnettomuus sattui Perhekunnantiellä sunnuntaina noin kello 12.30.

Pizzataksin ruhjomaksi joutunut pikkutyttö vietiin sairaalaan, jossa hän on edelleen. Hän sai ruhjeita jalkoihinsa ja mustelmia selkäänsä, mutta vammat eivät ole hengenvaarallisia.

- Tyttö on ollut tajuissaan ja voi tämänhetkisten tietojen mukaan ihan hyvin, ylikomisario Lotta kertoi IS:lle maanantaina.

Onnettomuuspaikalla on hyvin ahdas sisäpiha, jonne ei yleensä ajeta autolla. Tyttö loukkaantui, kun pizzataksi oli kääntymässä. Pihalla oli leikkimässä muitakin pieniä lapsia.

Kolmevuotiaan äiti ja muutama muu asukas näkivät tapahtuneen. He ryntäsivät heti tytön luokse.

- Auto on ilmeisesti lähtiessään töytäissyt kolmevuotiasta. Eräiden silminnäkijöiden mukaan auto olisi kulkenut lapsen yli. Auto oli lähtenyt pois melkoisella kiireellä, kertoo Lotta.

Poliisi takavarikoi miehen auton teknisiä tutkimuksia varten. Häntä epäillään ainakin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ja tutkinnan edetessä mahdollisesti myös liikennepaosta.