"Työväen presidentti" kuumensi tunteita

Julkaistu:

Kokoomuksen presidenttiehdokkaan Sauli Niinistön eilen aloittama kampanja sai tyrmäävän vastaanoton vasemmistovaikuttajien piirissä. Niinistön "Työväen presidentti" -iskulause ei uponnut myöskään kansaan, joka IS:n nettisivuilla rökitti rankasti kampanjaa:

"Irvokasta ja mautonta!", Epätoivoista!", runttasivat IS:n nettisivuille kirjoittaneet lukijat.

Myös Tarja Halosen leiri yllättyi Niinistön mainoskampanjasta. Halosta kampanjoidaan presidenttikisassa nimenomaan "koko kansan presidenttinä".

Halosta tukevan Metalliliiton viestintäpäällikön Matti Putkosen mukaan kysymyksessä on poliittinen silmänkääntötemppu.

- Kaikki muistavat Niinistön näkemykset työttömyysturvasta ja työehtosopimusten yleissitovuudesta. Niitä ei voi kampanjalla peitellä, Putkonen huomauttaa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes kiittelee Niinistön mainostoimistoa kampanjanaloituksen saamasta julkisuudesta.

- Niinistö vetoaa vastakkainasettelun poistamiseen, mutta sitä on tehty väärällä tavalla siirtämällä yrittämisen riski yrityksiltä pätkätyöläisille, Siimes huomauttaa.

- Mainostoimiston jupit ovat asialla. Työväestöstäkin puhutaan näköjään vain vaalien alla niin kuin köyhistäkin, runttaa perussuomalaisten presidenttiehdokas Timo Soini.