Karita tukee Saulia, Aki Tarjaa

Julkaistu:

Presidenttiehdokkaiden tukijoukkojen julkkisnimet lisääntyvät. Sauli Niinistön tukijaksi ilmoittautui mm. Karita Tuomola ja Tarja Halosen taakse Aki Kaurismäki. Molemmat ehdokkaat julkistivat tänään näyttävän listan tukijoistaan.

Muun muassa he löytyvät vasemmiston ehdokkaan Tarja Halosen tukilistalta: ohjaaja Aki Kaurismäki, näyttelijä Ville Virtanen, kitaristi, tuottaja Pauli Rantasalmi, tuottaja, muusikko Tatu Ferchen, artisti "Mariko" Mari Pajalahti ja artisti "Tidjan" Tidjane Ba.

He taas tukevat kokoomuksen Sauli Niinistöä: ratsastaja, valmentaja Marco Björs, kouluttaja, ravitsemusasiantuntija, kirjailija Paula Heinonen, yrittäjä Kaarina Kivilahti, laulaja Marika Krook, Suomi-iskelmät ikonit Pirkko Mannola ja Vieno Kekkonen, muotisuunnittelija, yrittäjä Martzu, malli-freelance-toimittaja Saimi Nousiainen ja yrittäjä Laila Snellman.

Näin perustelee malli ja yrittäjä Karita Tuomola Niinistön tukemistaan:

- Presidentin vaalit ovat henkilövaalit. Saulin muutaman kerran tavanneena voin todeta, että Sauli on miellyttävä persoona, osaava, edustava ja mikä tärkeintä, puhuu yrittäjien puolesta.

Ei Väyrysen nimeä
Niinistön tukilistalla

Keskustan lähes kaikki kansanedustajat vakuuttavat puolueen pää-äänenkannattajassa Suomenmaassa tänään julkaistussa ilmoituksessa, että he tukevat presidentinvaalien toisella kierroksella Sauli Niinistöä. Nimilistassa on 46 keskustan kaikkiaan 55 kansanedustajasta.

Ryhmänjohtaja Timo Kalli (kesk.) arveli, ettei eduskuntaryhmästä löydy ketään asiaan kielteisesti suhtautuvaa. Vajaalukuisuus johtuu hänen mukaansa mm. matkoista ja siitä, etteivät kaikki ole halunneet juuri tässä vaiheessa ilmaista tukeaan tai ovat tehneet sen muussa yhteydessä.

Listalta mm. puuttuvat ministereistä yhteistyötä suositellut Matti Vanhanen, Juha Korkeaoja ja Seppo Kääriäinen.

Keskustan europarlamentaarikoista ovat mukana Anneli Jäätteenmäki, Hannu Takkula ja Kyösti Virrankoski. Paavo Väyrysen nimeä ei ilmoituksesta löydy.

(IS-STT)