Kotimaa

Danhammerin raiskaustuomio säikäytti perussuomalaiset

Julkaistu: , Päivitetty:

Värikkäänä liikemiehenä tunnettu Carl J. Danhammer ei pääse perussuomalaisten ehdokkaaksi tulevissa eduskuntavaaleissa.

Perussuomalaisten puoluehallitus päätti kehottaa puolueen Pirkanmaan piirijärjestöä huolehtimaan siitä, että Danhammer poistetaan ehdokaslistalta.

Ulosheiton taustalla on julkisuuteen tullut tieto Danhammerin Ruotsissa 1980-luvulla saamasta raiskaustuomiosta.

Raiskaustuomio oli
viimeinen niitti

Asia oli yllätys myös puolueen puheenjohtajalle Timo Soinille. Hän kertoi saaneensa tiedon tuomiosta pari päivää sitten.

- Puoluehallitus harkitsi asiaa ja katsoimme, että hän ei ole sopiva ehdokkaaksi. Tilanne kulminoitui tähän väkisinmakaamiseen, mutta ilmassa oli ollut paljon kritiikkiä ennenkin, Soini kertoi STT:lle.

Perussuomalaisten Pirkanmaan piiri oli hyväksynyt Ylöjärvellä asuvan Danhammerin ehdokkaaksi jo kesällä. Soini kertoi olleensa yhdessä piirijärjestön johtoon ja sieltä on ilmoitettu, että puoluehallituksen kehotusta ehdokkuuden perumisesta noudatetaan.

Uutinen jo nimetyn kansanedustajaehdokkaan tuomiosta oli ikävä yllätys puolueen johdolle, joka viime vuodet on saanut selitellä kansanedustaja Tony Halmeen vastoinkäymisiä - myös oikeuden langettamia tuomioita.

Soini nimettiin
pääministeriehdokkaaksi

Puoluehallitus nimesi kokouksessaan puheenjohtajansa puolueen pääministeriehdokkaaksi. Soini totesi itse päätöksestä, että nyt häntä ei voida sivuuttaa vaalipaneeleista ainakaan sillä perusteella, ettei hän ole pääministeriehdokas.

Pienemmissä puolueissa on arvosteltu sitä, että moniin televisiokanavien vaaliväittelyihin kutsutaan vain kolmen suurimman puolueen puheenjohtajat, jotka kaikki ovat myös omien puolueidensa pääministeriehdokkaita.

(STT-IS)