Nuhdeltu asianajaja: "Ei tunnu missään"

Julkaistu:

Suomen Asianajajaliiton valvontalautakunnan varoitus ei Kai Kotirantaa paljon hetkauttanut.

- Ei se oikeastaan herätä minussa mitään tunteita. En usko, että se vaikuttaa mitenkään uraani, kommentoi varoitettu asianajaja tuoreeltaan maanantaina.

Kotiranta katsoi, että lautakunnan ratkaisu merkitsi pääosin apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen ajaman kanteen kaatumista.

Lautakunta hylkäsi kantelun muun muassa liian suuren laskutuksen osalta. Asianajajien ammattitaidostakaan ei löytynyt Kalskeen epäilemiä puutteita.

- Mielestäni on omituista, että päämiehen ja asianajajan suhteeseen yritetään ulkopuolelta puuttua. Päämiehet ovat kuitenkin hyväksyneet ja maksaneet laskut.

Varoitus tuli kahden oikeudenkäyntikululaskun puutteellisesta erittelystä. Lisäksi lautakunta katsoi, että Kotiranta on toiminut huolimattomasti TJ Groupin oikeudenkäynnissä ja esittänyt rikosopin yleisten oppien vastaisia väitteitä. Kotiranta puolustautui tätä väitettä vastaan toteamalla, että päämiehen syyte hylättiin kaikilta osin.

- Asianajajan keskeisin velvollisuus on puolustaa asiakkaan etua. TJ Groupin oikeudenkäynnissä päämiehelleni vaadittiin vankeutta. Silloin ei ole muuta mahdollisuutta kuin tehdä työ niin hyvin, että kaikki syytteet tulevat hylätyksi.

Kotiranta sanoi, että hän aikoo jatkossa yksilöidä laskunsa tarkemmin. Taksa säilyy samana kuin tähänkin asti: 380 euroa tunnissa ja päälle arvonlisävero.

- Olen keskitasoinen laskuttaja.

Asianajajaliiton valvontalautakunta tutki myös viiden muun asianajajan laskutusta. Puutteellisesti eritellyistä laskuista saivat huomautuksen asianajajat Ari Kantor ja Carita Wallgren-Lindholm. STT ei tavoittanut huomautettuja maanantaina.