Eero Tikka IS:lle: Saimaannorppa ei ole tärkeä eläin

Julkaistu:

Saimaannorppien tappamista blogissaan ehdottanut Helsingin kokoomusnuorten toiminnanjohtaja Eero Tikka perusteli IS:lle ehdotustaan.

Tikan mukaan "saimaannorppa ei ole riittävän tarpeellinen eläin", minkä vuoksi sen suojeluun käytettävät rahat menevät turhuuteen.

- Saimaannorppa on marginaalilaji, ja siksi se ei ole niin tarpeellinen laji kuin jotkut isommat eläinlajit. Saimaannorppa ei ole maailman mittakaavassa tai elämän diversiteetin kannalta kovinkaan tärkeä eläin, Tikka kertoi IS:lle maanantaina.

Mitkä eläimet sitten ovat tärkeämpiä kuin saimaannorppa?

- En halua lähteä arvottamaan eläimiä keskenään, mutta rahaa pitäisi käyttää siihen, missä sitä oikeasti tarvitaan enemmän. Kannattaisi miettiä, missä lajeissa on suurin teho elämän säilyvyyden kannalta. Ja miten saisimme elvytettyä kokonaisten kantojen säilyvyyttä.

Tikka korosti, ettei hän kannusta blogitekstillään ihmisiä tappamaan saimaannorppia.

- Pikemminkin tarkoitin sitä, että niiden voitaisiin antaa kuolla. En todellakaan tarkoittanut sitä, että olisin itse menossa Saimaalle myymään norppamakkaraa, Tikka sanoi.

- En voi uskoa, että kukaan olisi niin tyhmä ja lukisi tekstiä siten, että siinä kehotetaan menemään ja tappamaan norppia. Uskon, että kaikki osaavat lukea lauseen norppien tappamisesta sarkasmina ja provokaationa.

Tikka myönsi, että blogikirjoituksen otsikko "Tapetaan saimaannorpat?" oli tarkoituksella provosoiva.

- Tottakai netissä otsikoissa pitää kärjistää, jotta ihmiset tulisivat lukemaan kirjoituksia. Sen takia laitoin sellaisen otsikon, Tikka kertoi.

- Mutta ennen kaikkea halusin herättää kirjoituksella keskustelua. Halusin nähdä, miten aktiivisesti norppaa halutaan suojella. Nähtävästi ihmiset suojelevat saimaannorppaa lähinnä sen söpöyden takia.