Sieppausoikeudenkäynti: Vankikoppi oli vain metrin korkea - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Turunen piti vankiaan vain metrin korkuisessa kopissa

Juha Turusen panttivangilleen rakentama koppi oli vain 110 senttiä korkea. Noin kaksi metriä kanttiinsa ollut koppi oli rakennettu vesivanerista ja se oli eristetty paksulla kerroksella lasivillaa sekä sisältä että ulkoa.

Täällä Juha Turunen piti vankiaan. Lasivillalla vuoratun vanerikopin korkeus oli vain 110 senttiä, joten siellä ei mahtunut olemaan kuin kyyryssä.

29.9.2009 10:21 | Päivitetty 29.9.2009 16:28

Kopissa oli patja kuivakäymälä, ilmastointiputki, valaisin, televisio, ruokatarvikkeita ja web-kamera, josta Turunen pystyi tarkkailemaan kopissa ollutta uhriaan.

26-vuotias nainen joutui olemaan kopissa 17 vuorokautta. Turunen avasi laatikon kannen yleensä vain kerran päivässä muutamaksi minuutiksi tuodessaan ruokaa. Nainen laihtui kuumassa, ahtaassa ja eristetyssä kopissa kuusi kiloa eli hän menetti syyttäjän mukaan painostaan 10 prosenttia.

Turunen lähetti syytteen mukaan naisen vanhemmille englanninkielisiä lunnasvaatimuksia sähköpostilla ja kirjeissä. Hän vaati kahdeksan miljoonan euron lunnaita naisen vapauttamiseksi. Vaatimusten mukana oli myös valokuvia panttivangista.

Turunen sieppasi miljoonaperijättären tämän asunnolta Helsingissä 27. toukokuuta. Pakettikuriiriksi tekeytynyt Turunen kävi naisen kimppuun takaa päin käyttäen samalla sähkölamautinta. Hän sitoi naisen sen jälkeen nippusiteillä jaloista ja käsistä. Pään ympärille hän kiersi teippiä. Nainen huumattiin myös joksikin aikaa eetterillä.

IS seuraa Juha Turusen oikeudenkäyntiä netissä. Tiistain istunto on päättynyt. Oikeus jatkaa työtään katselmuksella Turussa keskiviikkona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?