Kotimaa

IS:n vastaava päätoimittaja Hannu Savola kuollut

Julkaistu: , Päivitetty:

Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Hannu Savola, 57, on kuollut. Hän kuoli eilen aamulla sairauskohtaukseen Laakson sairaalassa Helsingissä.  

Ilta-Sanomien vastaavaksi päätoimittajaksi Savola valittiin syyskuussa 2006.

Savola kävi Sanomien toimittajakoulun 1971-72. Hän työskenteli Helsingin Sanomien politiikan toimituksessa 1973-76 ja HS-päätoimittajien erityisavustajana 1976-78 sekä toimitussihteerinä 1978-80.

Helsingin Sanomien politiikan toimittajana hän työskenteli vuodet 1980-82.

Savola nimitettiin Suomen Kuvalehden toimituspäälliköksi 1982. Hän palasi Sanomiin 1985, Ilta-Sanomien toimittajaksi.

Hänet nimitettiin Ilta-Sanomien toimituspäälliköksi 1986.

Savola työskenteli Ilta-Sanomien uutispäätoimittajana vuodesta 1991.

Ilta-Sanomien vt. vastaavana päätoimittajana toimii Tapio Sadeoja.

Sanomien Pentikäinen:
Suuri journalisti

- Hannu oli suuri journalisti ja syvältä sydämestä Ilta-Sanomien mies. Hänellä oli epätavallinen kyky popularisoida politiikkaa ja taloutta, sanoo Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Pentikäisen mukaan Savolalla oli loistava uutisnenä sekä taito kaivaa asioita ja kirjoittaa niistä. Hänellä oli myös epätavallisen suuri yhteysverkosto eri puolille yhteiskuntaa.

- Hanski oli hyvin valoisa ja sosiaalinen ihminen. Esimiehenä hän kantoi suurta huolta omista ihmisistään ja heidän hyvinvoinnistaan.

Ilta-Sanomien päätoimittajaksi tullessaan Savola varoitti koventuneesta julkkisjournalismista ja kehotti lehteään kohtuullisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen. Ilta-Sanomien perusresepti oli hänestä kuitenkin kunnossa - siihen kuuluivat sekä uutiset, viihde että urheilu.

Savola korosti iltapäivälehden vastuuta ja halusi muuttaa sen linjaa pari piirua asiajournalismin suuntaan.

- Hän onnistui siinä hyvin ja sai liikkeelle monia lehden uudistamishankkeita, joita on viety määrätietoisesti eteenpäin.

Savolan jäätyä sairauslomalle viime joulukuussa hänen tilalleen nimitettiin virkaatekeväksi vastaavaksi päätoimittajaksi Tapio Sadeoja. Pentikäisen mukaan nyt mietitään kaikessa rauhassa, mitä jatkossa tehdään.

Ilta-Sanomat, STT