Hän on Sanoma-konsernin uusi toimitusjohtaja

Tekniikan tohtori Harri-Pekka Kaukonen, 47, on nimitetty Sanoma-konsernin toimitusjohtajaksi 1.1.2011 alkaen.

Harri-Pekka Kaukonen, 47, on nimitetty Sanoma-konsernin toimitusjohtajaksi 1.1.2011 alkaen.

6.8.2010 9:08 | Päivitetty 6.8.2010 9:30

Kaukonen toimii tällä hetkellä Fazer-konsernin varatoimitusjohtajana. Sanoman nykyinen toimitusjohtaja Hannu Syrjänen jää eläkkeelle sopimuksensa mukaisesti 60-vuotiaana syksyllä 2011.

"Vahva ja menestyvä mediayhtiö"

Pörssitiedotteen mukaan Kaukonen vastaa Sanoman toimitusjohtajana konsernin johtamisesta ja strategiasta sekä toimii konsernin johtoryhmän puheenjohtajana.

- Sanoma on vahva ja menestyvä eurooppalainen mediayhtiö. Muuttuvassa mediaympäristössä Sanoma panostaa nykyisille vahvuuksille perustuvien uusien liiketoimintamallien luomiseen.

- Olemme etsineet toimitusjohtajaksi henkilöä johtamaan Sanomaa sen kehittäessä liiketoimintojaan, Sanoman hallituksen puheenjohtaja Jaakko Rauramo sanoo.

- Harri-Pekka Kaukosella on erinomaista liikkeenjohdollista osaamista Fazerilta ja vahva strateginen pohja McKinseyn ajoilta.

- Uskon vahvasti, että Harri-Pekka on oikea henkilö kehittämään muuttuvassa mediateollisuudessa hyvin toimivat liiketoimintamallit.

- Hannu Syrjänen on luonut vankan pohjan seuraajalleen, mistä häntä arvostan ja lämpimästi kiitän, Rauramo jatkaa.

Monia tehtäviä Fazerissa

Kaukonen on toiminut vuodesta 2003 Fazerissa erilaisissa johtotehtävissä, nykyään Fazer-konsernin varatoimitusjohtajana, Fazerin Leipomot ja Makeiset -liiketoiminta-alueen vetäjänä sekä Fazerin Venäjän tytäryhtiön pääjohtajana.

Sitä ennen vuosina 2007-2009 hän toimi Fazer Venäjä -toimialan johtajana sekä konsernin strategiajohtajana ja vuosina 2003-2007 talous- ja rahoitusjohtajana.

Harri-Pekka Kaukosen vastuulla on ollut kansainvälinen linja- ja liiketoimintajohto. Hänellä on vahvaa osaamista strategian viemisestä käytäntöön sekä yrityskauppakokemusta.

"Olen innoissani uudesta tehtävästäni"

Ennen Fazeria Kaukonen toimi partnerina McKinseyllä ja työskenteli siellä vuosina 1992-2003.

Kaukonen on Evli Pankki Oyj:n ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun hallituksen varapuheenjohtaja. - Sanomassa on valtavasti osaamista. Varsinkin vahva sisältöosaaminen on perusta, jolle on hyvä rakentaa tulevaisuutta. Olen innoissani uudesta tehtävästäni Sanomassa, Harri-Pekka Kaukonen toteaa.

Ilta-Sanomat on osa Sanoma-konsernia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?