Timo Soini järkyttyi Tony Halmeen kuolemasta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Timo Soini järkyttyi Halmeen kuolemasta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini yllättyi ja järkyttyi entisen puoluetoverinsa Tony Halmeen kuolemasta.

Timo Soinin mukaan Tony Halme pystyi herättämään Helsingin lähiöt.­

10.1.2010 22:30 | Päivitetty 11.1.2010 8:27

- Kyllä tämä on kova pala. Lujille ottaa. Tuskin uni tulee tänään, niin kovasti kaipaan, Soini kommentoi Ilta-Sanomille sunnuntai-iltana.

Soini kertoi STT:lle olleensa hyvin selvillä Halmeen viimeaikaisista kuulumisista, kuten tämän sairauksista ja rikosepäilyistä.

- Siitä oli vähän tietoa, että niin hyvin ei mene. Kyllä me säännöllisesti tekstailtiin. Tonyn tapa oli alkuaan faksi ja sitten tekstari, Soini muistelee puhelimessa surullisena.

Soini ei halua spekuloida julkisuudessa ystävänsä kuolemaan johtaneita syitä. Hänen mukaansa Halme jätti perussuomalaisten historiaan lähtemättömän jäljen.

- Ei se niitä saavutuksia nollaa, että jälkeenpäin tulee hölmöilyjä. Hän toi monta elementtiä politiikkaan ja pystyi herättämään Helsingin lähiöt.

- Ei hän mikään pyhimys ollut. Hän oli normaali suomalainen mies, hyvine ja huonoine puolineen, Soini lisää hetken miettimisen jälkeen.

Soini ei usko, että Halmeen kuolema vaikuttaa perussuomalaisten kannatukseen. Hän muistuttaa, että Halme ei osallistunut politiikkaan sen jälkeen, kun hän vetäytyi kansanedustajan tehtävistä kolme vuotta sitten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?