Maavoimat-elokuva voitti sotilaselokuvafestivaaleilla Italiassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Maavoimat-elokuva voitti sotilaselokuvafestivaaleilla Italiassa

Puolustusvoimien Maavoimat - the Army esittelyelokuva on voittanut pääpalkinnon kansainvälisillä sotilaselokuvafestivaaleilla Italian Braccianossa. Grand Prix´n voittanut elokuva esittelee maavoimien tulivoimaa, liikkuvuutta, johtamisjärjestelmiä, erikoisjoukkoja ja huoltoa.

20.11.2007 8:07

Maavoimat elokuvan on tuottanut pääesikunnan viestintäosasto yhteistyössä Maapuolustuskorkeakoulun Täydennyskoulutus- ja kehittämiskeskuksen kanssa.

Kuvaus, äänityöt, grafiikat ja editointi ovat kaikki Maanpuolustuskorkeakoulun ammattilaisten käsialaa. Elokuvan on ohjannut Irma Nyfors ja tuottaja on multimediatuottaja, luutnantti Tommi Kangasmaa.

Puolustusvoimissa tuotettujen elokuvien tyyli on kokenut rajun muutoksen muutamana viime vuonna. Informatiivinen ja selittävä tyyli on vaihtunut visuaaliseen, mielikuvia luovaan tyyliin.

- Uudet elokuvat heijastavat tämän päivän katsojien tottumuksia ja vaatimuksia, unohtamatta suomalaista tapaa esittää asioita. Uusina elementteinä on mukaan tuotu 3D-animaatiot, liikkuvat graafiset elementit ja värimäärittely. Tyylin muutos ja uusimmat elokuvalliset tekniikat tarjoavat mahdollisuuden tukea entistä paremmin puolustusvoimien perusviestejä, sanoo Tommi Kangasmaa.

International Military Film Festival kilpailu järjestettiin Braccionessa 18. kerran. Festivaalin eri kategorioissa kilpaili yhteensä 70 elokuvaa 24 maasta. Mukana oli edustajia mm. Yhdysvalloista, Venäjältä, Kiinasta, Ranskasta, Saksasta ja Italiasta.

Suomi on voittanut vuosittain järjestettävän Braccionen elokuvafestivaalin pääpalkinnon kahdesti aiemmin. Keväällä kaksi puolustusvoimien 3D-elokuvaa ylsi mitalisijoille kansainvälisillä video- ja elokuvafestivaaleilla Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?