Äiti tuomittiin lastensa murhista elinkautiseen

Espoon käräjäoikeus on tuominnut kolme lastaan surmanneen Yu-Hsiu Fun, 41, elinkautiseen vankeuteen. Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan lasten isälle 45 000 euroa henkisestä kärsimyksestä.

Taiwanilaissyntyinen Fu surmasi 8-vuotiaat kaksostytöt sekä alle 2-vuotiaan poikansa Suvelassa viime vuoden elokuussa.

26.8.2008 12:01 | Päivitetty 26.8.2008 13:09

Oikeus katsoi, että rikokset oli tehty vakaasti harkiten ja erityisen julmalla tekotavalla.

Oikeuden mukaan Fun toiminta osoitti selvää päättäväisyyttä sekä surmaamispyrkimystä.

Taiwanilaissyntyinen Fu surmasi 8-vuotiaat kaksostytöt sekä alle 2-vuotiaan poikansa Suvelassa viime vuoden elokuussa. Nainen yritti surmata lapset maitoon sekoittamansa unilääkkeen avulla. Kun tämä ei onnistunut, hän kuristi lapsensa.

Surmien taustalla oli avioero ja katkera huoltajuusriita. Fun asianajajan Jarkko Jaatelan mukaan nainen koki tapahtumat nöyryyttävinä ja epäoikeudenmukaisina. Jaatelan mukaan nainen oli Taiwanissa asunut tiiviissä, usean perheen yhteisössä. Suomessa hän jäi vieraassa maassa eron jälkeen täysin yksin. Syyttäjä Markku Ahosen ja isän asianajajan Lahja Limingojan mukaan motiivina oli kosto.

Mielentilatutkimuksessa kuitenkin katsottiin, ettei esiin tullut mitään kostoon viittaavaa. Fu oli tekohetkellä syyntakeinen. -Tekoon on ilmeisesti johtanut voimakas henkilökohtainen käsitys siitä, että muuta vaihtoehtoa ei ole, johon puolestaan on vaikuttanut Fun Suomessa kokema elämäntilanteen aiheuttama toivottomuus, ulkopuolisuuden tunne, syrjintä ja tunne viranomaisten epäoikeudenmukaisuudesta. Tutkimuksen perusteella voidaan päätellä, että vastaaja on kokenyt olleensa umpikujassa, josta hän ei ole nähnyt muuta ulospääsyä kuin lastensa ja itsensä tappaminen, tuomiossa todetaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?