Nettivideo viittaa Jokelan verilöylyyn - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nettivideo viittaa Jokelan verilöylyyn

Nettiviedossa näkyy muun muassa aseella osoittava poika.

Julkaistu: 7.11.2007 13:44, Päivitetty 7.11.2007 16:24

Internetin videosivusto YouTubeen oli eilen postitettu video, jonka otsikko viittaa Jokelan kouluun ja verilöylyyn.

Minuutin ja 17 sekuntia kestävän videon alussa on kuvattu koulua ulkoapäin. Myöhemmin videolla näkyy poika, joka osoittaa käsiaseella kohti.

Videon taustalla soi KMFDM-yhtyeen Stray Bullet -kappale. Englanninkielisessä kappaleessa lauletaan mm, että olen pahin painajaisesi, olen pahin vihollisesi.

Videon on lähettänyt nimimerkki Sturmgeist89 on liittynyt YouTuben käyttäjäksi kaksi viikkoa sitten.

Sturmgeist89:n YouTube-tili suljettiin myöhemmin keskiviikkona. Tämä tarkoittaa sitä, etteivät hänen palveluun lähettämänsä videot enää näy palvelun kautta.

Video keräsi tapauksen jälkeen valtavasti kommentteja, mutta kukaan ei ilmeisesti ollut huomannut sitä ennen ampumavälikohtausta.

Sturmgeist89:n YouTube-palveluun postitettu video kuvitteellisesta kouluampumisesta ehti kerätä keskiviikkona hurjat katsojaluvut. Iltapäivään kello 16:ään mennessä videoklippi on katsottu jo ainakin 200 000 kertaa. Video laitettiin palveluun tiistaina.

Sturmgeist89 on yksi Jokelan ampujaksi epäiltyyn henkilön internetissä yhdistettyjä nimimerkkejä. Muita ovat mm StormSpirit, NaturalSelector89, Kaleva, Komissare, Auvinen sekä Comrade. Useilla peliaiheisilla palstoilla on arveltu, että näiden nimimerkkien takana on sama henkilö.

Peliplaneetta.net palstalla StormSpiritiä veikattiin ampujaksi jo yhden jälkeen iltapäivällä. Useissa palstan viesteissä kerrotaan, että ampujaksi epäillyn henkilön tuntomerkit täsmäävät nimimerkkiin StormSpirit.

Lisää aiheesta