Kotimaa

Mikael Jungner liittyi uuteen puolueosastoon

Julkaistu:

Joukko näkyviä sosiaalidemokraatteja on liittynyt Sdp:n puolueosastoon, jonka nimen he vaihtoivat Helsingin Demokraateiksi.

Sdp:n puolueosastot ovat perinteisesti joko työväenyhdistyksiä tai sos.dem.-yhdistyksiä. Kyseessä lienee ensimmäinen kerta, kun sosialismi-sanasta peräisin oleva etuliite on tarkoituksella jätetty pois. Sdp:n johto on hyväksynyt uuden ajan nimen.

Helsingin Demokraatit Sdp -osastoon kuuluvat Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner, Turun apulaiskaupunginjohtaja Tero Hirvilammi, EU-komissaari Olli Rehnin (kesk) kabinettipäällikkö Timo Pesonen, Uudenmaan liiton johtaja Pertti Rauhio, työ- ja elinkeinoministeriön osastopäällikkö Raimo Luoma ja Itämeri-suurlähettiläs Jari Luoto.

Kuusikkoa yhdistää menneisyys demariministerien erityisavustajina ja lipposlaisuus. He kuuluivat aiemmin Tölö Unga Socialister -puolueosastoon, mutta halusivat nyt omaan porukkaansa.

Osastosta kerrotaan IS:lle, että he olivat miettineet, minkä sortin sosialisteja ovat ja todenneet, etteivät minkään sortin. Moni haluaisi muuttaa myös puolueen nimen Suomen Demokraateiksi.

Osasto oli aiemmin Sdp:n paperiyhdistys nimeltä Sosialidemokraattiset Maatalousmiehet. Sdp:n puoluehallitus käsitteli elokuussa nimen muutoksen ja puolsi sitä.