Kimmo Sasille sakkoja kuolonkolarista

Tampereen käräjäoikeus on antanut tänään ratkaisunsa kansanedustaja Kimmo Sasin aiheuttamassa kuolonkolarissa. Sasi sai yli 6 000 euron sakot kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Sasi ajoi viime maaliskuussa Ylöjärvellä kolarin, jossa 70-vuotias Ikaalisista kotoisin ollut mies kuoli.

26.10.2007 12:43 | Päivitetty 26.10.2007 16:14

Hän ei aio valittaa tuomiosta.

- Olen samaa mieltä siitä, että jokaisen meistä on noudatettava äärimmäistä huolellisuutta ja varovaisuutta liikenteessä. Tyydyn käräjäoikeuden päätökseen, Sasi kommentoi lausunnossaan.

Käräjäoikeuden mielestä Kimmo Sasin auto ajautui väärälle kaistalle joko uniapnean aiheuttaman nukahduksen takia tai verenpaineen laskun aiheuttaman pyörtymisen takia. Käräjien mielestä merkitystä ei ole sillä, kumpi seikka oli auton hallinnan menettämisen syy.

Sasi oli saanut ennakkovaroituksia sekä nukahtamisesta että pyörtymisestä. Hieman ennen kolaria hän oli saanut väsymiskohtauksen. Oikeuden mielestä Sasin olisi näistä varoituksista pitänyt tehdä päätelmät ja lopettaa auton ajo.

-Sasilla olisi ollut mahdollisuus lopettaa auton kuljettaminen ja kun hän on kuitenkin ajoa jatkanut, ei tekoa voi pitää niin vähäisenä, että se olisi lähellä tapaturmaa. Ajon jatkaminen huolimatta siitä, että se olisi ollut mahdollisuus lopettaa, aiheuttaa sen, että sakkorangaistuksen tulee olla riittävän ankara, toteaa Tampereen käräjäoikeus.

Sasi ajoi viime maaliskuussa Ylöjärvellä kolarin, jossa 70-vuotias Ikaalisista kotoisin ollut mies kuoli ja tämän 62-vuotias vaimo loukkaantui vakavasti. Onnettomuus aiheutui, kun Sasi ajautui väärälle kaistalle.

Kuolonkolarin syynä saattoi olla Sasin äkillinen verenpaineen romahdus tai uniapnea. Syyttäjän mukaan Sasin olisi kuitenkin pitänyt keskeyttää ajaminen heti, kun hän ensimmäisen kerran huomasi, että joutuu korjaamaan rattia.

Esitutkinnan aikana Kihlakunnansyyttäjä Antti Virtanen päätti olla syyttämättä Sasia vammantuottamuksesta, joka on asianomistajarikos.

Tämän sijaan kihlakunnansyyttäjä syytti Sasia liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta ja vaati tälle ehdollista vankeustuomiota tai vähintään ankaraa sakkorangaistusta.

Sasi on kertonut IS:lle pitävänsä säännöllisesti yhteyttä leskeen ja on lupautunut maksamaan tälle sairaalalaskuja tai muita kuluja, joita vakuutus ei korvaa.

Tähän mennessä sellaisia ei kuitenkaan ole ollut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?