Täällä sieppaaja-Turunen piileskeli lunnasrahoja odottamassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Täällä sieppaaja-Turunen piileskeli lunnasrahoja odottamassa

Miljoonaperijättären sieppauksesta tänään oikeuteen joutuva Juha Turunen piileskeli kivimuurin suojassa vain muutaman metrin päässä rahakuriireista, kun nämä toivat kahdeksan miljoonan euron lunnasrahoja kesäkuussa Turussa.

Tänään oikeuteen joutuva Juha Turunen piileskeli kivimuurin suojassa vain muutaman metrin päässä rahakuriireista, kun nämä toivat kahdeksan miljoonan euron lunnasrahoja kesäkuussa Turussa.

29.9.2009 7:01

Turunen oli piiloutunut Ajurinkatu 1:n sisäpihalla sijaitsevan lastaussillan alle hyvissä ajoin ennen kuriirien saapumista. Hän pääsi piiloon työntämällä irtoharkoista rakennettuun muurin reiän ja nostamalla harkot takaisin sen jälkeen kun oli päässyt sillan alle.

Rahojen kuljetusta varten varattu polkupyörä ja peräkärry olivat noin kymmenen metrin päässä piilopaikasta parkkiruudussa. Kuriirit toivat rahat pakettiautolla, joka pysäköitiin polkupyörän ja muurin väliin jääneeseen parkkiruutuun.

Kun rahat oli nostettu peräkärryssä olleisiin laatikoihin ja kuriirit poistuneet, Turunen kömpi piilostaan, hyppäsi pyöränselkään ja aloitti vimmatun polkemisen kohti Louhen parkkihallia. Hänen tarvitsi polkea Ajurinkatua vain noin 50 metriä kun pyörä syöksyi Louhen jyrkkään ajoluiskaan ja katosi poliisin näköpiiristä.

Turunen polki niin lujaa, että hän joutui ohittamaan alas halliin matkalla olleen auton. Ohituksen ja ajoviiman seurauksena Turuselta putosi lierihattu päästä ja ohjaustangossa ollut, seteleitä täynnä ollut muovikassi meni pinnojen väliin.

Turunen onnistui pakenemaan parkkihallista etukäteen huolellisesti selvittämäänsä reittiä. Hän siirsi rahalaatikot hissillä pari kerrosta ylempänä olleeseen toiseen parkkihalliin, jonne hän oli tuonut pakoauton valmiiksi.

Turunen jäi kiinni seuraavana yönä. Viimeiset hänen rahakätköistään löytyivät seuraavalla viikolla.

IS seuraa netissä tänään tiiviisti Juha Turusen oikeudenkäyntiä.

Sieppaus tänään oikeudessa

Herlinin suvun miljoonaperijättären sieppausjutun oikeuskäsittely alkaa tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Juha Turusta syytetään näitä teoista:

  • Panttivangin ottamisesta

  • Törkeästä pahoinpitelystä

  • Törkeästä kotirauhan rikkomisesta

  • Törkeästä kiristyksestä

  • Törkeästä kavalluksesta

  • Väärennyksestä.

Herlinin teollisuussukuun kuuluva 26-vuotias nainen siepattiin kotoaan Helsingistä toukokuussa ja suljettiin yli kahdeksi viikoksi vankikoppiin Turkuun. Nainen vapautettiin vasta, kun kahdeksan miljoonan euron lunnaat oli maksettu.

45-vuotias turkulainen juristi Juha Turunen on esitutkinnassa myöntänyt panttivangin ottamisen. Sieppausjutun ohella hänen epäillään kavaltaneen alaikäisen lapsen varoja.

IS seuraa netissä tänään tiiviisti Juha Turusen oikeudenkäyntiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?