Kotimaa

Nuorisoidoli kärysi kokaiinista

Julkaistu:

Suomen suosituimpiin hiphoppareihin kuuluva Matti Salo eli Asa on jäänyt kiinni kokaiinin hallussapidosta. Hän sai sakot huumausaineiden käyttörikoksesta, minkä lisäksi poliisilla on tutkinnassa kaksi muutakin Asaan liittyvää rikosepäilyä.

Asa tarttui poliisin haaviin joulukuussa Jyväskylässä, missä hän oli esiintymässä levy-yhtiönsä Rähinä Recordsin mukana. Poliisi kutsuttiin keikan jälkeen muusikoiden hotelliin häiriköinnin vuoksi.

Poliisi löysi Asan ja toisen kiertueväkeen kuuluvan miehen huoneesta 3,3 grammaa hasista, 3,9 grammaa marihuanaa ja 0,2 grammaa vaaleaa jauhetta, joka paljastui kokaiiniksi.

Lisäksi huoneesta ja sen wc:stä löytyi mm. kaksi kannabiksen polttoon käytettävää vesipiippua.

Asa kertoi, että mukana ollut marihuana on itse kasvatettua. Hasispala taas oli kotoisin Kuopion-keikalta. Asa kertoi poliisille, että hänen hotellihuoneessaan oli jatkoilla porukkaa, ja pala "ilmestyi hotellissa huoneemme pöydälle". Kokaiini oli Tampereen-keikalta. Tästä Asa vieritti syyn rahaa pyytäneen, tuntemattoman romanimiehen niskoille.

- Annoin kaksi euroa, hän antoi tulitikkuaskin takaisin. Hotellissa huomasin tulitikkulaatikossa olleen jotain valkeaa jauhetta. Olin vahvassa humalassa, joten maistoin ainetta vähän. Päätin kuitenkin olla käyttämättä sitä enempää, Asa selitti esitutkinnassa.