Väite: Timo Soini räätälöi EU-huippuviran kaverilleen

Julkaistu:

Vapaa ja demokraattinen Eurooppa -ryhmän avustajan virka on kuin luotu perussuomalaisten puheenjohtajan ja EU-edustajan Timo Soinin pitkäaikaiselle tukijalla Jukka Jusulalle.

Iltalehden mukaan Soini räätälöi viran perussuomalaisille iskulauseita jo vuosia rustanneelle mainosmiehelle.

Jusula toimii huhtikuuhun asti EFD:n määräaikaisessa avustajan virassa. Nyt paikkaan haetaan vakituista työtekijää. Korvaus työstä on noin 8 000 euroa kuukaudessa.

Yleensä vastaavissa tehtävissä peräänkuulutetaan yliopistotutkintoa ja useasti myös EU:n tuntemusta.

EDF:n suomenkieliseltä työntekijältä edellytetään pitkässä vaatimuslistassa kuitenkin muiden muassa 15 vuoden kokemusta mainostoimistotyöskentelystä ja vähintään seitsemän vuoden kokemusta puolueviestinnästä.

Nämä vaatimukset Juusela täyttää täydellisesti. Hän on avustanut Iltalehden mukaan Timo Soinia noin seitsemän vuotta ja on pitkän linjan mainosmies.

Soini sivuuttaa väitteet viran räätälöinnistä olan kohautuksella.

- Olen erittäin tyytyväinen, jos Jusula valitaan. Olen puolueen puheenjohtaja, ja kun vaali on tehty, se on tehty. Jokainen työntekijä haluaa valita haluamansa henkilön. Mahdollisimman pätevän. Ei me mitään kommunistia valittaisi, Soini sanoo Iltalehdessä.

Soini painottaa, että kaikki muutkin voivat vapaasti hakea virkaa. Hakuaika päättyy tänään. Jukka Jusula kertoi Iltalehdelle hakeneensa paikkaa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ylen A-studio.