Kotimaa

Sarasvuo: Lopeta juominen, Vesa

Julkaistu:

Kyläkauppias Vesa Keskisellä on vauhti päällä. Viime viikonloppuna Keskinen vietti yön putkassa Rockperry-festivaalilla tapahtuneen kamerajupakan vuoksi.

Keskinen halusi Vaasan putkassa puhaltaa poliisin alkometriin todistaakseen "olevansa täysissä ruumiin ja sielun voimissa". IS:n tietojen mukaan Keskinen hönkäisi alkometriin yli 2 promillen lukemat.

Viimeisin selkkaus on Keskisen myös arpajaisrikosepäily, joka nyt siirtyi syyttäjälle.

Keskisen sekoilu julkisuutensa kanssa alkaa mennä jo liian pitkälle, sanoo yritysvalmentaja Jari Sarasvuo. Sarasvuo on tuntenut Keskisen jo kymmenen vuoden ajan, ja sanoo nyt huolestuneena seuranneensa ystävänsä muuttumista.

- Minulla ei ole varaa toisen yrittäjän tuomarointiin, mutta nyt kuitenkin on mielestäni Vesasta välittävän ihmisen sanottava, että juomisesta on tehtävä loppu.

- Suomalaisissa on tämmöistä uhmaa, että minä en jumalauta toisten pillien mukaan hypi. Vesa on kuitenkin hyvä ihminen. Olen vilpittömästi ja myötätuntoisesti hänen puolellaan. Silläkin uhalla, että riskeeraan hyvät välimme, minun on tuotava tämä julki. En hoida ystävän vastuutta, ellen avaa suutani.

Heti perään Sarasvuo muistuttaa, että Keskisen henkilökohtaisten tragedioiden ja heikkouksien sekä tämän ammatillisen menestyksen välille on tehtävä selvä ero.

- Näyttää siltä, että Vesan nerokkuus kaupallisten ilmiöiden luojana on sitä luokkaa, etten usko, että nämä salarakkaat, viinasekoilut ja onnettomat kamerakiistelyt uhkaavat Vesan menestystä yrittäjänä. Minä ja moni, joka Vesasta välittää, olemme kuitenkin seuranneet tätä touhua nyt pari vuotta. Vesalle ei yksinkertaisesti sovi viina.