Pääministeri Vanhanen googletti Kaliforniassa

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) tapasi torstaina maailman tunnetuimman yhtiön, hakukoneyhtiö Googlen perustajat Larry Pagen ja Sergey Brinin.

17.1.2008 14:36

Suomalaista teknologiaosaamista ja ilmastomuutostietämystä Kaliforniassa markkinoiva pääministeri tutustui Mountain Viewn kaupungissa sijaitsevalla Googlen kampuksella yhtiöön ja sen tuotevalikoimaan.

- Google etsii koko ajan uusia ostokohteita. Ostimme viime vuonna yhteensä 27 yritystä, joista yksi oli suomalainen Jaiku. Pidämme suomalaisia innovaatioita tarkasti silmällä jatkossakin, Larry Page kertoi Vanhaselle.

Googlen menestystarinan luomisessa lähes alusta asti mukana ollut, äidin puolelta suomalaista sukua oleva, Vice President Marissa Mayer puolestaan yllätti pääministerin paljastamalla, että Suomi on itse asiassa googlelaisille merkittävä mittayksikkö.

- Vitsailemme usein, että jos muissa maissa googlattaisiin yhtä ahkerasti kuin Suomessa, Googlella menisi vieläkin paremmin. Suomessa tehtävät haut ovat maanne väestöpohjaan suhteutettuna aivan maailman huippuluokkaa, Mayer kertoi.

Vanhanen ja Googlen gurut käsittelivät myös internetin leviämisen mukana syntyneitä haasteita, kuten kuva- ja tekstimateriaalien levittämisen vastuukysymyksiä ja yksityisyyden suojaa.

- Uusien mahdollisuuksien hyödyntämisen ja ilmaisun vapauden nauttimisen ohessa syntyy myös vakava velvollisuus vastuun muistamisesta. Vastuu kuuluu kaikille, niin yrityksille kuin palvelujen käyttäjille kaikkialla maailmassa, Vanhanen sanoi.

Vanhasen USA:n matka jatkuu torstaina Seattlessa, jossa hän tapaa muun muassa Microsoftin hallituksen puheenjohtajan Bill Gatesin. Pääministeri palaa kotimaahan perjantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?