Sieppaaja Juha Turunen jätti DNA-jäljen asuntoon - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sieppaaja Juha Turunen jätti DNA-jäljen asuntoon

Alustavan DNA-lausunnon mukaan sieppajaksi epäilty Juha Turunen voidaan kytkeä sekä Minna Nurmisen Helsingissä sijaitsevaan asuntoon että myös verekseltään Turusta löydettyyn lunnasrahaan.

16.6.2009 13:42

Juha Turunen on heti verekseltään suoritetussa alustavassa puhuttelussa ja sittemmin kuulusteluissa myöntänyt syyllistyneensä panttivangin ottamiseen ja rahan kiristämiseen.

Huomattava osa lunnassummasta on saatu poliisin haltuun.

Juha Turunen on kuulusteluissa kertonut hyvin yksityiskohtaisesti kaappaustapahtumasta ja sen toteutuksesta.

Kertomus vastaa hyvin sitä käsitystä ja yksityiskohtia, jotka poliisi on omissa tutkimuksissaan selvittänyt. Kertomus on paljolti identtinen myös Minna Nurmisen poliisille kertoman kanssa.

Tutkinnallista syistä rikoksen tekotapaa ja siihen liittyviä yksityiskohtia ei kerrota julkisuuteen tässä vaiheessa.

Tutkimusten mukaan Juha Turunen on myös itse se henkilö, joka otti lunnasrahat vastaan, kuljetti ne peräkärryllisellä polkupyörällä Louhen parkkihalliin ja taltioitui myöhemmin valvontanauhalle.

Tutkimuksissa on myös selvinnyt, että rikosta on suunniteltu pitkään, todennäköisesti jo tämän vuoden alkupuolelta lähtien.

Toistaiseksi ei ole saatu mitään viitteitä siitä, että Juha Turusen lisäksi olisi muita epäiltyjä. Ei ole myöskään mitään viitteitä järjestäytyneestä rikollisuudesta tai ulkomaalaisista yhteyksistä. Näitä asioita kuitenkin edelleen selvitellään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?