150 reittilentoa peruttu maanantaina

Julkaistu:

Heti maanantain puolella alkanut liikennelentäjien lakko on johtanut jo noin 190 Finnairin lennon peruuttamiseen. Sunnuntailta peruttiin 20 lentoa ja niiden paluulennot. Maanantain lähdöistä on peruttu kaikki 150 reittilentoa.

Finnair perui sunnuntaina myös yhdeksän kaukolentoaan, mutta kaksi reittilentoa Bangkokiin lennetään normaaliaikataulun mukaan päällikkövoimin. Yhtiön asiakapalvelujohtaja Timo Riihimäki kertoi Yle Uutisille, että päällikkövoimin pystytään operoimaan muutamia lentoja, mutta että resurssi käytetään juuri lomalentojen pyörittämiseen.

Tiistain lentojen osalta päätöksiä tehdään maanantaina.

- Me etenemme asiassa nyt päivä kerrallaan, kertoi Finnairin johtaja Taneli Hassinen Yle Uutisille.

Lentäjien lakon aattona sadat muut Finnairin työntekijät tekivät pitkää päivää palvellakseen matkustajia, joiden matkasuunnitelmat ovat muuttuneet lakon vuoksi. Lakko koski jo sunnuntaina noin 5 000:ta matkustajaa.

Kovimmat paineet olivat asiakaspalvelukeskuksessa ja puhelinpalvelussa, joissa järjesteltiin uudelleen sunnuntain ja maanantain korvaavia yhteyksiä. Hassinen sanoi, että jos lakko pitkittyy, asiakaspalveluun lainataan lisäväkeä yhtiön muusta henkilöstöstä.

Finnair suosittelee asiakkailleen matkustusajankohdan siirtämistä, mikäli lento peruutetaan lakon vuoksi. Jos matkustaminen kyseisenä ajankohtana on välttämätöntä, pyrkii Finnair järjestämään asiakkaan matkan poikkeusjärjestelyillä.

Finnairin arvion mukaan lakko vaikuttaa jo maanantaina noin 20 000 matkustajaan. Finnairille jokainen lakkopäivä maksaisi Hassisen mukaan 2,5 - 5 miljoonaa euroa.

Toimi näin, jos sinulla on Finnairin lento lähipäiville

  • Tarkkaile puhelintasi. Finnair tai Aurinkomatkat ovat tekstiviestitse ja puhelimitse yhteydessä matkustajiinsa.

  • Jos lentosi on osa seuramatkaa, sitä tuskin perutaan. Lisää tietoa saat seuramatkan järjestäjältä.

  • Jos lentosi on reittilento, tarkista Finnairin internetsivuilta , onko se peruttu.

  • Koska Finnairin asiakaspalvelussa on ruuhkaa, ota ennemmin yhteyttä lennon myyneeseen matkatoimistoon kuin Finnairiin.

  • Voit myös soittaa Finnairin palvelunumeroon 0600 140 140. Numerossa on kuitenkin pahasti ruuhkaa.

  • Jos lentosi on peruttu, mieti, voisitko siirtää matkasi myöhemmäksi. Jos se onnistuu, saat Finnairilta myöhemmin korvaavan lennon.

  • Jos haluat rahasi takaisin, tulosta Finnairin sivuilta takaisinmaksuhakemus ja toimita se Finnairille sivuston ohjeiden mukaan.

  • Jos sinun on pakko matkustaa lakon aikana, ole yhteydessä Finnairiin. Yhtiö yrittää järjestää sinulle korvaavan lennon.