Eija-Riitta Korholan EU-avustajina veljenpoika ja tyttären sulhanen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Eija-Riitta Korholan EU-avustajina veljenpoika ja tyttären sulhanen

Eija-Riitta Korholan EU-avustajina ovat hänen veljenpoikansa Miikka Nieminen ja tyttärensä sulhanen Heikki Vestman.

Julkaistu: 2.7.2009 13:40, Päivitetty 2.7.2009 14:32

EU-parlamentaarikot Mitro Repo (sd.) ja Eija-Riitta Korhola (kok.) ovat valinneet lähisukulaisiaan avustajikseen EU-parlamenttiin.

Revon avustajana toimii hänen veljensä vaimo ja Korholan avustajina hänen veljenpoikansa ja tyttärensä sulhanen.

Sukulaisiaan palkanneet euroedustajat eivät ole rikkoneet parlamentin sääntöjä, jotka kieltävät vain perheenjäsenten palkkaamisen.

Korholan avustajina ovat hänen veljenpoikansa Miikka Nieminen ja tyttärensä sulhanen Heikki Vestman.

Korhola korostaa pätevyyden olleen päällimmäinen rekrytointiseikka molempien avustajiensa kohdalla. Sekä Nieminen että Vestman olivat Korholan avustajina myös viime parlamenttikauden aikana.

- Heidän palkkaamisensa voisi olla ongelma, jos heidän pätevyytensä voitaisiin asettaa kyseenalaiseksi, mutta kun näin ei ole tapahtunut, Korhola sanoo.

Hän kuitenkin myöntää ymmärtävänsä, jos herää kysymyksiä siitä, että kolmesta avustajasta kaksi on lähisukua.

Heikki Vestmanista Korhola kertoo, että palkkauksen tapahtuessa Vestman ei vielä ollut Korholan tyttären Reeta-Leena Korholan poikaystävä, vaan heidän suhteensa alkoi vasta sen jälkeen, kun Vestman tuli Korholan avustajaksi.

- En siis palkannut avustajakseni tyttäreni poikaystävää.

Suomalaisten europarlamentaarikoiden avustajavalinnat selviävät lähiviikkoina. Useimmilla mepeillä on kolme avustajaa, kaksi Brysselissä ja yksi Suomessa.

Keskiviikkona kristillisdemokraattien edustaja Sari Essayah kertoi palkanneensa Brysseliin avustajikseen avioparin, kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän pääsihteerin Merja Eräpolun ja KD-lehden päätoimittajan Esa Erävalon.