23-vuotiaalle pietarilaisnaiselle tuomio parituksesta Helsingissä: värväsi 70 naista ja tienasi melkein 100000 euroa

Julkaistu:

Parikymppinen pietarilaisnainen tuomittiin torstaina kolmen vuoden vankeuteen törkeästä parituksesta. Jutussa oli kyse koko maan kattaneen paritusorganisaation yhdestä haarasta, joka vauhditti seksikauppaa 19 paikkakunnalla vuosina 2007 ja 2008.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan nainen värväsi Suomeen 70 prostituoitua, ja veloitti heiltä 200-220 euroa päivässä. Rikoshyödyksi oikeus arvioi 90 000 euroa.

Anna Travnikova, 23, myönsi oikeudessa laittaneensa seksimyynti-ilmoituksia internettiin. Hän tunnusti myös värvänneensä ihmisiä vastaamaan puheluihin ja sopimaan asiakkaiden ja seksityöläisten tapaamisia. Prostituoitujen määrää ja taloudellista hyötyä Travnikova vähätteli.

Nainen oli sitä mieltä, että hänen yläpuolellaan oli Sasha-niminen mies, joka tienasi vielä enemmän. Sashaa ei kuitenkaan tavoitettu esitutkinnassa, vaikka poliisi saikin viitteitä hänen olemassaolostaan.

Tuomittu nainen sanoi oikeudessa, että hän oli haeskellut netti-ilmoituksella täysi-ikäisiä prostituoituja. Hän toimi Pietarista, koska oli saanut porttikiellon Suomeen väärennystuomion takia.

Poliisin haaviin nainen kuitenkin jäi käryttyään näpistyksestä Oulussa. Ehdollista vankeutta yhdeksälle Vyyhdessä tuomittiin myös yhdeksän muuta vankeusrangaistusta. Ne tulivat parituksesta ja olivat ehdollisia. Tuomituista kahdeksan oli naisia ja yksi mies, ja heidän rangaistuksensa vaihtelivat 40 päivästä puoleen vuoteen.

Suurin osa parituksesta tuomituista oli toiminut puhelinvastaajina ja tapaamisten järjestäjinä. Jotkut olivat avittaneet työtilojen vuokraamisessa. Myös heidän tienestejään tuomittiin rikoshyötynä valtiolle.

Oikeuden ratkoma paritusjuttu oli yksi kolmesta haarasta, joita tutkittiin Helsingin rikospoliisissa. Epäiltyjä on yhteensä parikymmentä. Poliisin mukaan Venäjältä johdettu organisaatio kattoi koko maan: seksiä myytiin lähes 30 paikkakunnalla.

Paritettuja naisia oli tutkinnan mukaan parisataa, ja he olivat mukana vapaaehtoisesti.