Setan toimiston ikkunoita rikottiin yöllä ja oveen maalattiin hakaristi

Helsingin seudun Setan toimiston ikkunoita rikottiin eilen illalla. Lisäksi toiseen oveen piirrettiin hakaristi ja toiseen aseen tähtäintä muistuttava aurinkopyörä-symboli.

9.7.2010 8:48 | Päivitetty 9.7.2010 14:58

Ilkivalta tapahtui Helsingin Suvilahdessa sijaitsevalla toimistolla torstai-iltana kello 22.34.

Toimistossa on kaksi ulko-ovea, joissa molemmissa on kuusi pientä ikkunaruutua. Ruuduista särjettiin yhteensä yhdeksän, minkä lisäksi rikottiin yksi suurempi ikkunaruutu.

Poliisin mukaan toimistoon ei ole yritetty murtautua. Viereisen toimiston työntekijä huomasi tapauksen ja ilmoitti siitä poliisille.

- Tekijöinä oli kaksi mieshenkilöä, jotka pakenivat paikalta nähdessään ilmoittajan, kertoo Helsingin poliisin rikoskomisario Mikko Masalin.

Poliisi aikoo selvittää, onko teko mahdollisesti tallentunut jonkin lähistöllä olevan valvontakameran videolle, mikä helpottaisi tekijöiden tunnistamista.

- On mahdollista, että teolla on yhtäläisyyttä Pride-kulkueeseen tehtyyn kaasuiskuun. Toisaalta ikkunoiden rikkomista tapahtuu muutenkin, Masalin sanoo.

Setan puheenjohtaja Kerttu Tarjamon mielestä yhteys on ilmeinen.

- Pride-iskusta pidätetyillä oli uusnatsitaustaa, joten tuskin hakaristi on sattumaa. En myöskään muista, että ainakaan 2000-luvulla Setaa vastaan olisi hyökätty näin, hän sanoo.

Tarjamon mukaan Setan toimisto on niin sivussa, että sinne löytääkseen täytyy nähdä vaivaa.

Poliisi tutkiin tapausta vahingontekona.

Seta eli Seksuaalinen tasavertaisuus ry on valtakunnallinen ihmisoikeus- ja sosiaalialan järjestö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?