Kotimaa

"Häkämiehen puheissa oli persoonallisia painotuksia"

Julkaistu: , Päivitetty:

Juuri Kiinan-vierailultaan Suomeen saapunut presidentti Tarja Halonen otti kantaa puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) torstaina Yhdysvalloissa pitämään puheeseen, jossa Häkämies puhui Suomen turvallisuuspolitiikasta varsin värikkäin sanankääntein.

Puolustusministeri Häkämies mainitsi puheessaan muun muassa, että Suomella on kolme turvallisuushaastetta, ja ne ovat Venäjä, Venäjä ja Venäjä. Tämä nostatti kulmakarvoja Suomen poliittisessa johdossa ja myös oppositiossa.

Jo aiemmin perjantaina pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ehti sanoa mielipteensa asiasta, ja nyt on presidentti Halosen vuoro. Hänen mukaansa lausunnot eivät ole täysin linjassa Suomen virallisen linjan kanssa.

- Olen samaa mieltä kuin pääministeri, että lausunnoissa oli henkilökohtaisia painotuksia, Halonen sanoi IS:lle saapuessaan Helsingin kaupunginteatterin 100-vuotisjuhlanäytökseen.

- Värikäs tyyli tuo julkisuutta, mutta aina tulee muistaa, että Suomea maailmalla edustaessa pitää tukea myös yhdessä sovittuja linjauksia, presidentti Halonen huomautti.

Häkämies kertoi puheen olleen presidentti Tarja Halosella jo viikon ajan, eikä hän ole kuullut vastalauseita Haloselta.