Krp iski keskustan puoluetoimistoon

Julkaistu: , Päivitetty:

Keskusrikospoliisi on tehnyt ratsian keskustan puoluetoimistoon ja takavarikoinut sieltä materiaalia.

Rikostarkastaja Erkki Rossi vahvisti IS:lle, että puoluetoimistosta on takavarikoitu esitutkintaa varten erilaista aineistoa.

Poliisin tutkinta kohdistuu Keskustan yhteyspäällikön Lasse Kontiolan toimintaan, joka on epäiltynä lahjusrikoksesta. Muita epäiltyjä ei keskustan puoluetoimistossa ole.

Kontiolan lisäksi Nova-liikemiehiä Arto Merisaloa ja Tapani Yli-Saunamäkeä epäillään lahjuksen antamisesta ja rovaniemeläistä kunnallispoliitikkoa Ari Ruotsalaista lahjuksen vastaanottamisesta.

- Tutkijoilla on tutkijoiden oikeudet, kommentoi keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen asiaa iltapäivällä eduskunnassa.

Teletunnistustietoja
ja muuta materiaalia

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen vahvisti IS:lle, että poliisi kävi yhden puoluetoimiston työntekijän osalta hakemassa materiaalia.

Keskusrikospoliisi selvittää, syyllistyikö Rovaniemen kaupunginhallituksen entinen puheenjohtaja Ari Ruotsalainen (kesk) lahjuksen ottamiseen ja virka-aseman väärinkäyttämiseen vuonna 2007. Krp arvelee hänen saaneen väliyhdistysten kautta vaalitukea Nova Kiinteistökehitykseltä, joka oli osallisena kaavoituskäsittelyssä.

Vaalituen epäillään olleen omiaan vaikuttamaan siihen, että puheenjohtaja osallistui esteellisenä kaavoitusasian käsittelyyn. Siksi häntä epäillään myös lahjuksen ottamisesta.

Kehittyvien maakuntien Suomi tuki Ruotsalaisen vaalityötä 10 000 eurolla. Kelkkatehtaan Rovaniemelle rakennutti Nova Group. Yhtiö myi tehtaan rakentajayhtiö Okalle, jolta Kuntien eläkevakuutus osti sen runsaalla 20 miljoonalla eurolla.