Kotimaa

Liisa Jaakonsaari: Eroa, Anne Holmlund!

Julkaistu:

Kansanedustaja Liisa Jaakonsaari (sd) vaatii sisäministeri Anne Holmlundia (kok) kantamaan poliittisen vastuun eli eroamaan. Syyt ovat nämä: Jokelasta ei ole opittu, ja aselainsääntöä ei ole saatu tiukemmaksi.

- Jos ja kun näissä selvityksissä käy ilmi, niin kuin on käynyt, että tämä nuorimies oli ennakoinut jo väkivaltaisista otteista internetissä, ja poliisi oli jo kuulustellut häntä, Jokelan tapauksen opettamina voisi edellyttää, että olisi tullut uusia tapoja ja käytäntöjä havaita näitä ongelmia etukäteen; Jaakonsaari sanoi keskiviikkona Ilta-Sanomille.

- Jokelasta ei ole opittu mitään. Jos meidän aselakikäytännössä ja jos herkkyydessä havaita tällaisia asioita ei ole tapahtunut mitään muutosta, pitää ministerin vetää johtopäätöksiä, Jaakonsaari summaa.

Jaakonsaaren mielestä poliisin toimintaa pitää voida arvostella.

- Ministeri Holmlund on poliisiministeri, ja silloin poliittisia johtopäätöksiä on oikeus vaatia, hän sanoo.

- Jos puheilla uudesta poliittisesta kulttuurista on mitään katetta, silloin poliittisia johtopätöksiä vedetään.

Jaakonsaaren mielestä on väärin, että ministerit vain istuvat aitiossa, ja kaikki kertovat, mitä hyvää ovat tehneet, eikä oikeastaan mitään tapahdu.

- En halua missään tapauksessa jahdata ketään, ja pidän Holmlundia sinänsä asiantuntevana ministerinä, Jaakonsaari huomauttaa.

Sdp:n ryhmäjohtaja Tarja Filatov (sd) ei ollut yhtä jyrkkä kuin puoluesisarensa.

- En nähnyt eilisiä esiintymisiä. Toki tämä levottomuutta herättää.

- Ryhmäjohtajana en halua ottaa kantaa ennen kuin oman ryhmän kanssa on keskusteltu, Filatov sanoi IS:lle