Imatran ampuja kiinni - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Imatran ampuja kiinni

Imatran poliisi otti maanantai-iltana kiinni murhasta ja murhan yrityksestä epäillyn ammuskelijan. Mies oli haavoittanut myös itseään.

Veriteko tapahtui tässä talossa Imatran Sienimäessä.

23.4.2007 19:47 | Päivitetty 24.4.2007 7:55

Vuonna 1963 syntynyt mies otettiin kiinni Sotkulammentiellä sijaitsevasta omakotitalosta kello 17.20. Mies ei tehnyt pidätettäessä vastarintaa.

Miehen epäillään surmanneen toisen miehen ja haavoittaneen naista kerrostaloasunnossa Sienimäen kaupunginosassa tapahtuneessa ammuskelussa.

Sekä ampujalla että uhreilla on Imatran poliisin tietojen mukaan ulkomaalaistausta. Ampuja on kotoisin Bosnia-Hertsegovinasta ja surmattu 42-vuotias mies Itävallasta. Keskivartaloon vakavasti haavoittunut 41-vuotias nainen on kotoisin Kroatiasta.

Motiivi ei vielä selvillä

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Veikko Nyyssönen ei vielä illalla esittänyt arvioita laukausten motiivista.

- Tutkimme tätä murhana ja murhan yrityksenä. Motiivia teoille emme pysty tässä vaiheessa kertomaan, Nyyssönen sanoi.

Ampuja poistui juosten asunnosta, ja todennäköisesti hänen käytössään ollut punainen Mazda 626 löytyi sen talon edestä, josta poliisi haki miehen talteen.

Haki turvapaikkaa eri nimillä

Imatran poliisin laajaan etsintäoperaatioon osallistui kymmenkunta yksikköä Liikkuva poliisi ja Lappeenrannan yksiköt mukaan lukien.

Etsintää johtanut komisario Seppo Immonen kertoi, että ampuja oli haavoittunut melko pahoin, kun hänet löydettiin. Ampuma-ase on poliisin hallussa, mutta sen alkuperä on vielä epäselvä.

Mies on ollut Suomessa vuodesta 1996. Hän on hakenut turvapaikkaa useilla eri paikkakunnilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?