Cronberg: Vihreät on perussuomalaisten vastavoima

Julkaistu:

Vihreiden väistyvä puheenjohtaja Tarja Cronberg kuvaa puoluettaan perussuomalaisten vastavoimaksi IS:n haastattelussa Jyväskylässä.

Myös Rkp:n puheenjohtaja Stefan Wallin julisti puolueensa perussuomalaisten vastavoimaksi tänään Helsingissä.

Perussuomalaiset pitävät omaa puoluekokoustaan samaan aikaan Seinäjoella.

- Vihreät on aina ollut erittäin maahanmuuttoystävällinen puolue. Uskon, että jos vieraita ei kohdella hyvin, Suomen arvostus kansainvälisesti romahtaa. Nämä kaksi asiaa ovat suoraan verrannollisia toisiinsa, Cronberg pohtii.

Esimerkiksi Nokia on todennut, että yritys ei tuo ainoatakaan työpaikkaa paikkakunnalle, jossa maahanmuuttajia kohdellaan huonosti, hän huomauttaa.

- Ei voida erottaa toisistaan humanitäärisistä syistä maahan tullutta pakolaista tai yliopiston ulkomaalaista professoria. Molemmilla on lapsia, jotka joutuvat kohtaamaan aggressioita, väkivaltaa ja tönimistä kaduilla.

Cronberg toteaa, että esimerkiksi Tanskan vaikutusvalta heikkeni kansainvälisesti, kun hallitus joutui tukeutumaan äärioikeistolaiseen Tanskalaiseen kansanpuolueeseen (DF).

EU-ehdokkaana oleva Cronberg poseeraa puolueen vaalijulisteessa kebab-annoksen kanssa. Todellisuudessa Cronberg ei ole koskaan syönyt kebabia.

- Olen lihansyöjä, mutta enimmäkseen syön riistaa kotona Teerisaaressa. Julisteella otetaan kantaa juuri puolueen maahanmuuttopolitiikkaan, Cronberg selostaa.

Lue Tarja Cronbergin koko haastattelu maanantain Ilta-Sanomista.