Hakattiinko verotarkastaja alamaailman käskystä?

Julkaistu:

Poliisi tutkii, oliko Uudenmaan verovirastossa työskentelevän verotarkastajan tiistainen pahoinpitely alamaailman tilaustyö.

IS:lle vahvistettiin useista lähteistä, että Helsingissä hakattu 30-vuotias mies oli mukana keskusrikospoliisin, verottajan ja ulosoton yhteisessä ns. Operaatio Julietissa. Siinä paljastettiin kymmeniä rikoksia, jotka liittyivät laajaan amfetamiinin salakuljetukseen ja rakennusalan talousrikoksiin.

Verovirkailija sai pahoinpitelijöiden käyttämästä sumutteesta sen verran vakavia silmävammoja, että hän joutui torstaina silmäleikkaukseen.

Operaatio Julietissa tutkittiin virolais-suomalaista liigaa, joka toi kolmisen vuotta sitten Suomeen amfetamiinia, hasista ja kokaiinia. Päätekijät tuomittiin törkeistä huumerikoksista pitkiin vankeusrangaistuksiin.

Huumehaara keräsi aikoinaan laajaa julkisuutta, koska samassa yhteydessä paljastuivat Jussi Ahteen kokaiinibileet ja ex-missi Susanna Tervaniemen hasishankinnat. Ahde veti "kokaa nokkaan" kuuluisassa kotivideossa, joka oli kuvattu päätekijänä tuomitun Timo "Lino" Turusen asunnolla.

Verotarkastukset liittyivät operaation talousrikoshaaraan, jossa on kyse tilauspetoksista ja verorikoksista.